Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen növényt ültessek...

Milyen növényt ültessek fenyőfa alá?

Figyelt kérdés
van a kertben két fenyőfánk, szeretnék valami növényt ültetni alájuk, de nem tudom mi maradna meg. Ajánljatok légyszi valamit, legjobb lenne ha évelő lenne.
2010. júl. 8. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:
A fenyőfa alá olyan növényeket érdemes ültetni, amik szeretik a savas talajt. Ezeknek utána tudsz nézni, de néhány példa, ami nálunk nagyon bevált: a rododendron gyönyörű, imádja a helyét, a rózsaloncok szintén nagyon élvezik. A páfránynak nem olvastunk utána, de biztos nem bánja a fenyőt, mert szépen fejlődik. Ja, és a cukorsüveg is jól érzi magát, valamint a boglárka cserje. Ezek közül aminek tuti kell a savanyú föld (amit a fenyő gyönyörűen biztosít), az a rózsalonc és a rododendron.
2010. júl. 8. 13:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is a rododendront ajánlom. Eddig nálunk is minden kidöglött a fenyő alatt. Idén tavasszal ezt ültettem, és egyelőre szépen fejlődik. (Igaz, nem túl olcsó egy tő belőle)
2010. júl. 8. 14:41
 3/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a tippeket!
2010. júl. 8. 15:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A nagy bevásárlóközpontokban szokott lenni rododendron-akció, mi is elég kicsit vettünk kb. 3000Ft-ért. Ez a második éve, és gyakorlatilag 4x akkora, mint volt. Gyerekfej nagyságú virágokat hozott. :-D
2010. júl. 9. 10:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! megnéztem őket a neten, hogyan néznek ki és én is ez mellett döntöttem. Szeretem a feltűnő virágúakat. Még 1x nagyon köszi
2010. júl. 10. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!
2010. júl. 12. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Áfonya és gyöngyvirág ideális a fenyő alá.
2011. ápr. 19. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!