Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kínai (demon) fűkaszába...

Kínai (demon) fűkaszába milyen keveréket rakjak?

Figyelt kérdés
Már 5 tank üzemanyag elment. Mehet az 1:40-es, vagy inkább 1:33 környékén? A fuxtec-re 1:40-et ajánlanak, és az is ugyanúgy kínai motor.
2019. jún. 2. 23:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

1:25 a gyári.Ha nem akarod,hogy orrán ,száján nyomja az elégetlen 2T olajat és büdös legyél tőle,akkor vegyél minőségi szintetikus olajat.Drágább mint az ásványi,de megéri és ez a nem minőségi gép is jobban fog dolgozni a motorja több üzemórát fog menni, nem annyira folytja le ez az olajban dús keverék és jobb kenést kap.Az XP olajokat ajánlom hozzá.

A FUXTEC az egy kategóriával jobb gép,jobb anyagból.Ahoz már más keverési arány dukál.

Nálad még a fullos olajból is csak a gyári keverési arány a jó.

2019. jún. 3. 01:17
 2/10 A kérdező kommentje:

1.: Mitől jobb annyival fuxtec? Főleg egy kategóriával?

Ne akard már bemesélni, hogy nem ugyanaz a minőségű kínai motor van benne! Fuxtec-től vagy egyébként, vagy csak benyaltál mindent tőlük?

Nekem a fuxtech-es csávó nagyon unszimpatikus. Nélkülözi a szerénységet, ellenben a lenézéssel. Mindenki egy kocsmai józsibá, bezzeg ő milyen okos. Mindezek mellett szándékosan félrevezeti a vásárlóit, hülyének néz mindenkit. Csak egy idézet: "Mindegy, hogy, Stihl, Husqvarna, Dolmár, Solo, Oleo mac,

Fuxtec, kínai stb." , mintha a fuxtec nem kínai lenne! Ők is csak összeszerelik, egy-két extrát dobnak rá, de az alap ugyanaz. Egyébként stihl super hp-t használok hozzá.

2019. jún. 3. 02:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem volt Fuxtec-em,kibírt olyan,3 évet és olyan fél hektár szerintem simán le volt nyomva vele egy hónapban,viszont azért ment tönkre mivel más használta,a levegőszűrőt nem jól tette vissza becsíptette a burkolatjához,úgyhogy innentől kezdve nem kell mondanom mivan.Ja és ha ez nincs bírta volna tovább is,5 éve volt hogy vettem,40 ezer körül.Ettől függetlenül soha többet nem vennék,csak ha tényleg,rálennék szorulva meg kis területről lenne szó,mondjuk egy 100m2-re esetleg,de utána lett véve tesómmal egy nagyon jó 180 ezer forintos Oleo Mac,semmi baj vele,jó cucc,nagy átmérőjű tengellyel.Mind ez felett még mindig van lehetőség másra is,gyomirtózod,de szennyezed vele a környezeted,talán a legjobb az ha veszel egy birkát vagy kecskét,de inkább birkát mert a kecskét egyszer a háztetődön vagy az autód tetején találhatod hs véletlenül elszabadulna,a birka nem csinál ilyet,csak arrébb rakod őket meg víz,később levághatod őket,csak valakinek nincs szive hozzá.
2019. jún. 3. 10:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Fogadd meg, amit az 1. válaszoló ír, igaza van.

Abban neked van igazad, hogy a fuxteces kereskedő nem valami szimpatikus fazon, én se bíznék rá 10 Ft-ot, de az tény, hogy a Fuxtec motorja egy kategóriával különb. (A többi rész ugyanaz a gép, mint a többi kínai, de a motor az jó, erős és megbízható.)

A Demonba kell az 1:25, legfeljebb ne ezt a drágát vedd, hanem olcsó fullszintetikust, aminek ugyanolyan minősítése van, pl.:

[link]

2019. jún. 3. 18:22
 5/10 A kérdező kommentje:

4.: De esetleg valami bővebb magyarázatot kaphatnék?

A régi kínai fűkaszáknak bronzperselyük volt, és azért kellett 1:20, illetve 1:25-ös keverék. Lehet, hogy valamivel jobb a motor, de azért az 1:40 és 1:25 között ég és föld a különbség! Az már akkor nem egy kategóriával jobb.

2019. jún. 3. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.Az van,hogy én szrok minden Fuxtec reklámra.Az viszont tény ,hogy ez robusztusabb és jobban,igényesebben kidolgozott gép.Az alkatrészei illesztései és minősége is jobb.Kevésbé,vagy inkább nem alul méretezett anyag minőség és takarékoskodás miatt,és nagyjából tudja a megadott teljesítményét is.Igen, van azért gyenge pontja,a berántója és ritkán a gyújtótekercse.Ha viszont rendben tartod,.akkor kevesebb a gond vele,mint Demon-nal.

A Demon az több sebből vérzik.Alul méretezett terhelésnek kitett alkatrészek.Szét eshet,ha az első indítás előtt nem szereled rendesen össze.Az 5,5 lóból jó ha tud hármat,de még erre sem esküdnék meg.Ha az 5,5 lovat tudná ,akkor nem bírná az egész gép.Szöghajtás,főtengely rossz illesztéssel gyenge anyagból.Sokszor karbi hibás még újonnan,vagy rövidesen.Sokat fogyaszt a leadott teljesítményéhez képest.A benzin csövek kilyukadnak.Berántó gyorsan megadja magát.Az 1:25-ös keverékkel sem olyan hosszú életű,mint a másik az 1:40-el.Ez már sok mindent elárul az anyag összetételről a motorban.Előnye,hogy a kalapos tesvíreknél mindent eléd terítenek a piacon fillérekért.Na ezt a minőséget is tükrözi a géped.Azért érezd jól magad,mert a Straus lejjebb van.Az a bányászbéka sejhajánál.

A Fux ára sem véletlenül 20e több.

Mind kettőt már volt szerencsém javítani,de a Demont többet.Van rálátásom a dologra,főleg mikor az asztalon van darabokban.A Fuxi szódával vállalható gép teljesítményben,de messze van egy farmerkategóriás minőségi géptől megbízhatóságban.A kínai mindenhol a szemétről szól,bár többségében tényleg sok a rossz cucc,de ritkán van kivétel ami egyeseknek már megfelel.

Semmit nem tudsz egyikről sem,de a kitörésed úgy jött le ,mint mikor egy kisiskolás dacos és a tudatlanságát hangoztatva ,de csak azért is konokul ragaszkodik valamihez.

1. voltam.

2019. jún. 4. 00:53
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves 6.-os!

Ne haragudj, azt hittem valami itteni átlagos gyökér vagy! Az a probléma, hogy itt mindenki tudja a tutit. Egy sem tudná mondani, hogy "hát bocsi, de nem értek hozzá", "lehet rosszul tudom". Szóval nem lehet kiszűrni a záptojást, ugyanúgy néz ki az összes! Vagy csak én nem tudom...

Van véleményed a többi olcsó, kínai gépekről? Demon előtt az mtd bc52-t néztem, azelőtt én is a fuxikat. Fuxi tetszett, csak amikor videóban az 58 ezres jobb modellhez hasonlították a 45 ezres gépet -mert az mennyivel jobb-, akkor határoztam el a demon-t. Kicsit túlzásnak tartottam, hogy dupla pénzt kiadok, és ugyanúgy kínai cucc. De akkor ár/érték arányban jobban megéri a fuxtec? Vagy esetleg más fűkasza?

2019. jún. 4. 01:22
 8/10 anonim ***** válasza:
46%

Ne törődj semmivel, azt nézd meg, hogy az adott kaszához milyen keveréket ír elő a gyártó. Ők nem ötletszerűen írják be a használati utasításba, hanem konkrét szakmai vizsgálatok alapján. És a Demon könyvében 1:25-öt írnak.

Esetleg ha elment már 40-50 tank, akkorra bekopik annyira, hogy 1:33 is jó.

2019. jún. 4. 05:16
 9/10 anonim ***** válasza:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__8710015-fukasza.. Itt olvasd el a 8-9-es válaszoló írását és a válaszában lévő linket is nézd meg!Ebből lehet tanulni bőven!
2019. jún. 7. 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs.7.-8. válaszoló írását :)
2019. jún. 7. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!