Kezdőoldal » Otthon » Kert » Veteményest vagy valami mást?

Veteményest vagy valami mást?

Figyelt kérdés
Van egy a telkemen egy pici kb 20 négyzetméteres “veteményes” leginkább paradicsom, paprika szokott benne lenni. De rá kell jöjjek, hogy annyira talán nem éri meg. Gondolkodom valami máson, ami annyira nem igényel gondozást, például gyógynövény. Szerintetek?
2019. máj. 29. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondozás nélkül semmilyen növény nem fejlődik tökéletesen .

Munka nélkül ne várj jó eredményt .

2019. máj. 29. 21:14
 2/9 anonim ***** válasza:
A paradicsom rokona a burgonyának. Ez utóbbit (de a paradicsomot is!) ellepik a burgonyabogarak. A paprika nagyon bőséges öntözést kíván. Én ezen a pici területen inkább sóskát, rebarbarát, spenótot, salátát, retket, céklát stb. termesztenék. Nincs sok növényi és állati kártevőjük.
2019. máj. 29. 21:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Néhány paradicsom palántát már elvetettem, szépen fejlődnek. Igazából jó időtöltés, de annyit nem hoz az asztalra sajnos, kevéske paradicsom, paprika szokott lenni, igazából ott helyben le is szoktam legelni. A retek, saláta, stb nem rossz ötlet, abból talán több is lenne. De gondolom azt már csak jövőre tudom beiktatni.
2019. máj. 29. 22:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálam ezek a fűszer- illetve gyógynövények vannak, amikkel nem igazán kellett foglalkozni, amióta elültettem: metélőhagyma, levendula, borsmenta, citromfű, zsálya, oregánó, metélő petrezselyem. A zsályám hatalmas bokorrá fejlődött, tele van gyönyörű virágokkal. Én dísznövény céljából is tartom őket, de fogyasztom is őket. Mellettük ugyanúgy ültethetsz pár zöldségfélét is, vagy lehet még málnát, szedret is ültetni, ha megfelelő a talaj és a fényviszonyok, azokkal sincs sok gond szerintem.
2019. máj. 29. 23:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy nagyobb kertem van. Ha a gazdaságosságot nézném akkor sóval vetném be az egészet.

A bolti paradicsomot nem eszem meg mert nincs íze. A lényeg ezeknél a hagyományosan nevelt zöldségeknél az íz.

2019. máj. 30. 00:16
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagy az én teljem is, de leginkább gyümölcsfákkal lett beültetve. Hely nem sok ebből adódóan, kivágni meg nem akarom őket. Szerencsére nagymamámnál rengeteg paradicsom van, így az nem hiányozna talán.
2019. máj. 30. 00:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Teljem-telkem
2019. máj. 30. 00:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz azon, hogy nem éri meg? El se tudom képzelni.

Az nekem egészen nyilvánvalónak tűnik, hogy kis területen nem lehet mázsaszámra termelni a zöldségeket, meg semmit.

Ekkora területet megművelni beletelhet vagy heti 20 percbe, miután elültetted az 50 Ft-os palántákat, és viszonzásul nyáron-ősszel majd nem kell elmenni paradicsomot meg paprikát vásárolni.

Ha nem terem annyi, amennyit frissen megeszel a reggelihez meg egyebekhez, akkor vagy nagyon rosszul csinálsz valamit, vagy teljesen alkalmatlan a hely, pl. a fák közelében van, ahol amúgy se nőne meg semmi.

2019. máj. 30. 05:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Előzőnél a pont, úgy hangzik, mintha valami nem lenne rendben.

A másik, hogy neked mi éri meg? Én a zsebkendő méretű kertemben igyekszem olyan fajtákat termeszteni, amelyeket nem lehet csakúgy megvásárolni, pl. cherokee purple paradicsom.

2019. jún. 1. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!