Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ti minden nap locsoltok? Ha...

Ti minden nap locsoltok? Ha csak 2 naponta locsolom a vetemenyest, az baj?

Figyelt kérdés
2017. aug. 3. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Naponta kétszer, reggel és este. Ebben a hőségben muszáj.
2017. aug. 3. 16:01
 2/9 anonim válasza:
Szerintem is ebben a nagy hőségben naponta kétszer is érdemes locsolni. Hajnalban és este. Különben kiég minden.
2017. aug. 3. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Én kétnaponta beárasztom a kertet. Szerintem ebben a melegben a föld alapos beáztatása hasznosabb mint a locsolás.

Az is igaz , hogy mulcsozom a talajt, így sokkal kevésbé szárad ki.

2017. aug. 3. 17:09
 4/9 anonim ***** válasza:
A veteményest szalmával takarom, felé raschel van kihúzva, szóval nem kell mindennap, a gaz sem jön úgy fel. Amikor kezd kókadni, akkor alaposan belocsolom a tövét. Paprikánál két naponta elég, paradicsomot most hétfőn és ma locsoltam. De ebben az időben lehet hogy szombaton is meg kell.
2017. aug. 3. 17:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Homokon muszáj minden nap, kötött talajon nem.

Az én földjeim kötöttek, a veteményest heti 1-2 alkalommal szoktam, lájtosan, csepegtető szalaggal. Eddig minden szép. A gyümölcsfákat még nem öntöztem idén, azokat olyan 3 évente szoktam átlagban.

Ha a kötött talaj szerkezete szét van mosatva a gyorsan érkező nagy mennyiségű vízzel, akkor is gyorsan ki tud száradni, és előfordulhat, hogy naponta kell öntözni.

2017. aug. 3. 17:45
 6/9 anonim ***** válasza:
3 naponta de árasztok nem locsolok. Agyagos telken hetente elég
2017. aug. 3. 18:48
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nálam homok van, de tegnap nem volt energiám.

Ez az első hét az idén, hogy rendesen kell locsolni, eddig mindig volt annyi eső, hogy szinte fel sem kellett szerelnem a slagot a kútra.

Holnap meglátom, mennyi erőm lesz, de szombat éjjel végre jön az eső, nem is kevés, az előrejelzések szerint.

2017. aug. 3. 19:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát slaggal felülről öntözni nem valami jó ötlet ilyenkor.

Kb. 15 fokos hőkülönbség az, amit még elviselnek a növények károsodás nélkül. Vagyis, ha este 8-kor 33 fok van, a vized meg csak 13 fokos, akkor a levelekre nem szabad hideg víznek kerülni, ilyenkor csak alá szabad önteni, a meleg föld felmelegíti a vizet.

Különben az nem biztos, hogy nagy baj, ha a levelek le vannak kókadva. Nagy hőségben a levelek több vizet párologtatnak, mint ami vizet a gyökerek fel tudnak venni, ezért ha vízben állnak is a növények, a levelek akkor is kókadtak. Ezt te látod, hogy mennyire néznek ki rosszul a növények.

Ha ma tényleg 40 fok lesz, akkor maguk a levelek is megéghetnek. Nálam volt már, hogy az összes dinnye tönkrement ilyen időben, a málnának meg hasonlóknak pedig leégtek a felső leveleik, az öntözés ellenére.

2017. aug. 4. 05:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem irtam h felulrul locsolok. A fej 8 fele modon allithato. Csak a tovet locsolom.
2017. aug. 4. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!