Ti minden nap locsoltok? Ha csak 2 naponta locsolom a vetemenyest, az baj?
Én kétnaponta beárasztom a kertet. Szerintem ebben a melegben a föld alapos beáztatása hasznosabb mint a locsolás.
Az is igaz , hogy mulcsozom a talajt, így sokkal kevésbé szárad ki.
Homokon muszáj minden nap, kötött talajon nem.
Az én földjeim kötöttek, a veteményest heti 1-2 alkalommal szoktam, lájtosan, csepegtető szalaggal. Eddig minden szép. A gyümölcsfákat még nem öntöztem idén, azokat olyan 3 évente szoktam átlagban.
Ha a kötött talaj szerkezete szét van mosatva a gyorsan érkező nagy mennyiségű vízzel, akkor is gyorsan ki tud száradni, és előfordulhat, hogy naponta kell öntözni.
Köszönöm a válaszokat.
Nálam homok van, de tegnap nem volt energiám.
Ez az első hét az idén, hogy rendesen kell locsolni, eddig mindig volt annyi eső, hogy szinte fel sem kellett szerelnem a slagot a kútra.
Holnap meglátom, mennyi erőm lesz, de szombat éjjel végre jön az eső, nem is kevés, az előrejelzések szerint.
Hát slaggal felülről öntözni nem valami jó ötlet ilyenkor.
Kb. 15 fokos hőkülönbség az, amit még elviselnek a növények károsodás nélkül. Vagyis, ha este 8-kor 33 fok van, a vized meg csak 13 fokos, akkor a levelekre nem szabad hideg víznek kerülni, ilyenkor csak alá szabad önteni, a meleg föld felmelegíti a vizet.
Különben az nem biztos, hogy nagy baj, ha a levelek le vannak kókadva. Nagy hőségben a levelek több vizet párologtatnak, mint ami vizet a gyökerek fel tudnak venni, ezért ha vízben állnak is a növények, a levelek akkor is kókadtak. Ezt te látod, hogy mennyire néznek ki rosszul a növények.
Ha ma tényleg 40 fok lesz, akkor maguk a levelek is megéghetnek. Nálam volt már, hogy az összes dinnye tönkrement ilyen időben, a málnának meg hasonlóknak pedig leégtek a felső leveleik, az öntözés ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!