Az igaz, hogy nem érdemes fűkaszát javíttatni mert a szerelő többe kerülne már mint amennyit a gép ér?
Ez is attol fugg hogy mi a hibája.
Egy kis utánajárással akár ha olyan a gond akkor meg tudjuk venni az alkatrészt és kicserélni.
Jó nekem könnyű mert értek hozzá,meg hozzám hozzák inkább mint szervizbe.
Aki meg nem ért hozzá azt még le is huzzák a szervizek.
Attol is fugg hogy mennyit használja a gépet.Ha nem sokat és ugy romlik el valami akkor lehet megéri még az olcsó gépen is kicserélni az alkatrészt.A gagyibb gépekhez meg nem is olyan drágák a cuccok.
Ha drágább a gép akkor megéri javittatni.
Pl kaptam egy stil láncfűrészt mert nem indult és a tulaj nem akart vele szenvedni.Régi masina de erős meg minden.
Karbiját kellett végul cserélni amit 10.000-ből megusztam és azota szépen teszi a dolgát.
Szoval nem mindegy hogy milyen a gép.
A gyártók érdeke az, hogy minél több terméket (pl. fűkaszát, mosógépet, stb ) tudjonak eladni.
Ezért ha nem menne tönkre magától, beleraknak egy gyengébb alkatrészt, hogy az kb. az ő általuk gondolt időben elromoljon. Olvass utána a neten a tervezett elavulás témának. (Tanulságos a női harisnyák és az izzólámpák esete 😂!)
Persze ez inkább az elvileg jobb minőségű árúkra nézve igaz.
Vagyis : Nagy százalékban ezt fogod hallani, hogy ne javíttasd, nem éri meg.
Ez azonban nem mindig igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!