Mikor érdemes cserélni a vízvezetékrendszert a családi házban?
valószínűleg vascsöves a szerelés, általában jól bírják.
bár nálam át kellett szereltetni (lakás) és a meleg rendszer egy helyen csavarás nélkül szétjött, a hideg rendszer oké volt.
ha új burkolatok lesznek, esetleg odébb kell vinni ezt-azt, akkor már megfontolandó szerintem, nehogy 5-6 év múlva kelljen az új csempét szétverni.
90 m2 es házban a víz használati meleg víz újrahúzása 150 e volt.
Igaz a ház alatt pince van, így elég egyszerű volt.
Henco csővel csinálták.
Minőségi Horganyzott vascső 1/2", elvi élettartama 50 év.
Én megfontolnám a cserét, ha már leveritek a csempéket.
Az hogy kibír-e még 20-at..jóslás kategória...De vedd figyelembe hogy eszi a korrózió belülről a csövet,és főleg a meneteknél már simán eltörhet/leszakadhat 1-1 falikorong.
Kérj még be pár árajánlatot.
Én kaptam 800 e ajánlatot is, és 60e ft is.
150 lett a vége.
Legyen Fi rellé, legyen az EPH hálózat rendbe.
A konnektorokat tudod új helyre kérni. Régen elég látványos helyre tették.
Csöveztesd le a kábeltv internetnet házi mozinak is a csöveket, hogy csak bele kelljen fűzni a kábelt.
WC be fürdőbe konyhába szagelszívónak. Még ha most nem is rakatod be.
Találd ki a kültéri világítást, bent a fali lámpák helyét, ha rakatsz. Esetleg a riasztó helyét.
Most egy munkával belehet csöveztetni, később pedig csak a kábelt bele húzni.
Érdemes lehet a földelő szondát újra cserélni.
Ha majd akarsz klímát, annak oda csövezni.
Ha akarsz villanytűzhelyt, a föző lapoknak óriási energia igénye van, arra külön kitérni.
Még ha most nem is kábelezi be, de a csövek legyenek ott, és bármikor lehessen bővíteni a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!