Nagy gond ha ezek a fák idén nem lesznek metszve? A többi fámat már megmetszette az ember aki szokta. Ezeket most ültettem, gond ha idén nem lesznek metszve?
A képen látható körte fa alsó 3 ágát levágnám,a felsőket kb 30 cm mel vissza .A baracknál úgy szintén,a megmaradókat vissza kb 30 cmre . Igy a megmaradt ágak be fognak rakódni termő rügyekkel .A fád nagyon szép hosszú ágakat fog növeszteni,amiben még gyönyöködsz is. Jövőre szintén le kell váni,de kicsivel legyenek hosszabbak már .
Ha nem igy teszel,a termő rügyek az ágak vége felé lesznek,aztán a termés leszakitja az ágakat,mert nem birja el a súlyt.Ahogy a kertész nekem is mondta,nem kell sajnálni a metsző ollót.Látom a fáimon mennyire igaza volt .A harmadik fánál meg vágd le 1/3 át legalább .
Elég alacsonyan vannak ezek az ágak.
Én minden olyan hajtást levágnék, ami 1 méter alatt van.
Igen, mindenképpen meg kell metszeni őket, különben kétesélyes, hogy életben maradnak-e.
A gyökerek 90-95 %-a ott maradt az oltványtelepen, ezért az ágmennyiséget is le kell csökkenteni. Különben olyan lesz, mint ha te csak napi 2 deci vizet innál és fél szelet vajas kenyeret ennél.
A későbbi években is érdemes metszeni, de akkor már azért túlélik a metszetlenséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!