Megmenthetők azok az kis barack fák, amiknek a törzsét az őzek ledörzsölték?
Figyelt kérdés
Mivel kezeljük le?2019. márc. 31. 10:12
1/11 anonim válasza:
Kend be réz tartalmú rovarölővel, majd sima olajfestéket a sebre. Vagy bolti FAGÉL nevű cucc.
A fák szárait meg be kell tekerni szögesdróttal a vad ellen, meg kell egy erős íjpuska és egy nagy hűtőláda! >:)
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
Sajnos egy egész törzse egy nagy seb egy részen
2019. márc. 31. 11:00
3/11 A kérdező kommentje:
*AZ egész törzse
2019. márc. 31. 11:01
4/11 mindentudó99 válasza:
Attól függ. Ha körbe teljesen ledörzsölte körkörösen akkor nem.
5/11 anonim válasza:
Agyagos földdel szokták tapasztani, de eléggé kétesélyes a dolog. Ahol a kéreg megsérül, ott a fa igyekszik begyógyulni, így nem ez okozza a pusztulását, hanem az, hogy a kártevők itt jutnak be. Ez ellen kell tenni, ahogy előttem is írták.
6/11 A kérdező kommentje:
Van amelyiknél körbe az egészet, igen
2019. márc. 31. 11:08
7/11 anonim válasza:
Lehet hogy a károsodás felett tönkre megy,de alatta kihajthat
Erre jobban vigyázzál .
8/11 mindentudó99 válasza:
Ha csak két centi részen egybefüggő a kéregbakkor képes megújúlni k8hevernibezt mert körbe visszaforr a kéreg. De ha körkörösen megszakad a kéreg akkor k8döglik. Esetleg alatta ha visszavágod még k8hajthat.
9/11 anonim válasza:
Én amondó vagyok, hogy ha a sérülés alatti nemes részből (az alanyra oltás felett)tudsz kinevelni egy rügyből új vezérhajtást, akkor kísérletezz. Egyébként szintén kísérletezni fogsz esetleg több éven át és végül egy nagyobbra nőtt fát kell majd kivágnod jóval nagyobb nehézséggel és újratelepíteni és ismét éveket várni, míg termőre fordul.
10/11 anonim válasza:
Nekem mandulát rágtak meg tavaly, de csak az egyik oldalát. A sérült részt bekentem fagéllel. Tavaly még kérdéses volt, hogy megmarad-e, mert nem volt az igazi, idén viszont az ellentétes oldal nagyon szépen megvastagodott átvette a rágott oldal szerepét és gyönyörű virágzatban pompázik, látszik, hogy ha más nem történik akkor rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!