Minden fát lehet vagy kell lemosózni? Cseresznye, meggy, barack, körte, szilva.
Nálunk már a barackok (kajszi, őszi, nektarin) virágoznak, és az alma körte is kilevelezett. A meggy és a cseresznye pirosbimbós. A málna már hajt...
Én már a monília és a tafrina ellen fogom megszórni a növényeimet Cuproxat-tal, de csak 20 ml-t teszek virágzásban 10 liter permetléhez. Tribázikus réz-szulfát van benne, és a rézérzékenyeknek sem árt.
[Mondjuk a lemosózást még a március elejei jó időkben, a hófúvás előtt elrendeztem.]
A barackot, ha már nyílik, akkor ideje monília ellen permetezni, lehetőleg felszívódóval, hogy érjen is valamit, ne csak a szer fogyjon el. Én már kétszer szórtam, még egyszer (utólag) tervezem, most már némi levél is lesz.
Az őszit meg tafrina ellen. Aki eddig még nem szórta, az már rosszul jár.
Én holnap este Chorus+Topas+Karate keveréket tervezek szórni (éjjel,reggel eső várható) tafrina, monília, kártevők ellen.
Az úgy jó?
Jó. De a Karate nem mehet virágzókra, mert a méheket is letakarítja. Virágzásban pl. Mospilan jó, az méhkímélő.
A két gombaölő bizonyos esetekben felesleges duplázás, de ha csak pár fád van, akkor mehet, nem érdemes mindenre külön kevergetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!