Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tavaly lemetszett szedervessző...

Tavaly lemetszett szedervesszőket ledugtam a földbe, de "fejjel lefelé", lehet így belőle valami?

Figyelt kérdés

Ősszel metszettem, gondoltam akkor szaporítom is, de nem néztem, hogy dugom le, így egyik-másik fordítva került a földbe.

Járt már így valaki?

Azoknak annyi?

2019. márc. 30. 17:19
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ahá,azoknak annyi .
2019. márc. 30. 17:21
 2/8 mindentudó99 ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos hogy annyi nekik.
2019. márc. 30. 17:24
 3/8 A kérdező kommentje:

Van ilyen tapasztalatod?

Mert a vesszőket szokták úgy is gyökereztetni, hogy nem vágják le, csak a vessző végét ledugják a földbe, így ugyanannak a vesszőnek mindkét vége gyökeres lesz, aztán ha már rendesen begyökeresedett, akkor középen kettévágják.

2019. márc. 30. 17:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én fejjel lefelé nem dugványoztam még ugyan, de a szeder úgy szaporítja magát, hogy ősszel a hajtásvégek elvékonyodva, függőlegesen lelógva megcélozzák a földet, a végük a földbe fúródik, és legyökerezik. (Ezt hívják fejdugványnak.) Aztán tavasszal ezeket kell levágni és szétültetni. Árulni is szoktam ezeket, és a vevők ott idegeskednek, hogy hát ezek fejjel lefelé vannak. Biztos azt hiszik, hogy majd Amerikában fog teremni a szedrük.

Élnek még ezek az ősszel ledugott szárdarabok? Jobb lett volna tél végén metszeni, főleg, ha szaporítani is akartad.

2019. márc. 30. 19:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom, az anyanövény ugyan nagy, de csak egy van, és azon még annyira aprók a hajtások, és abból is csak 1-2 van.

Talán majd jó 2 hét múlva kiderül, hogy a kicsik élnek-e.

Köszönöm a válaszod!

2019. márc. 30. 19:31
 6/8 A kérdező kommentje:

Kihajtott!

Igaz, a levél is fejjel lefelé áll, de majd megoldja...

Ezek szerint van neki gyökere és élni akar.

2019. ápr. 13. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerencséd volt, enyhe volt a tél, nem volt sokáig fagyott a föld, tudott télen is gyökeret fejleszteni. Az új hajtás majd a föld alól jön, és azon már rendesen állnak majd a levelek.

Ha hosszú a föld feletti rész, akkor vágd le, a föld felett csak 2-3-4 tavalyi levél maradjon.

2019. ápr. 14. 08:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Amelyik nem hajtott ki, mármint a ledugott szár, azok mellett feljött a föld alól az új hajtás.

Szóval mindegyik él, semmit nem jelentett, hogy hogy volt ledugva.

2019. jún. 8. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!