Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vettünk csodasövényt, a...

Vettünk csodasövényt, a lemetszett ágat ell lehet ültetni?

Figyelt kérdés
Írtàk,hogy 15cm magasan le kell metszeni ültetès utàn.Meg is tettük de sajnàltam kidobni az àgakat így elültettem azt is ,vàrható hogy kinő majd??

2017. ápr. 17. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:

lehet...

én ősszel lombhullatás után laza földbe dugdostam egy kis gyökereztető hormonnal megnyomva 20-30 centis vesszőket. 80%-os lett a siker, következő ősszel meg mentek a helyükre

2017. ápr. 17. 12:23
 2/4 anonim ***** válasza:
9%
A zöld fás ágak meg gyökerezhetnek .Gyakran kell öntözni .
2017. ápr. 17. 12:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy kupacba érdemes elültetni, és majd amelyik gyökeret hajt azt tedd az állandó helyére. A gyökereztető por segít.
2017. ápr. 17. 17:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha úgy csináltad, hogy a zöld ágak végét leszúrtad, akkor csak nagy szerencsével marad meg egy is.

Igazából, még kihajtás előtt lett volna jó dugványozni, most már kisebb az esélyük. Csak akkor várhatsz valami jót, ha a fás részt leteszed 20-30 cm mélyre, a föld felett csak 1 apró hajtást hagysz, vagy nagyobb idei hajtást is visszavágod 1-2 levél után. És beöntözöd, meg aztán is öntözöd.

Ez jó ötlet, hogy máshová, félárnyékba, egy helyre dugványozni (kis helyen könnyű locsolni), aztán ami megmarad, azokat szétültetni majd.

2017. ápr. 18. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!