Az édesburgonya termeszthető Magyaroszágon?
Elvileg nyáron minden további nélkül megmarad, de nem telel át.
Azért melegebb helyet válassz a kertben és olyat, ahol nem áll meg a víz alatta.
elég sok idő mire a gumóból gyökerek meg hajtások nőnek, elég népszerű most lehet kapsz majd a piacon is palántát
Neten is rendelhető, csak azt nem látom, hogy 20 palánta esetén is foglalkoznak-e velem, vagy van-e limit...
Kérdező, nem jó a leírásod, két okból:
Felesleges szétvágni, abból csak rothadás lehet.
Simán feléig-harmadáig vízbe kell tenni (akár állítva, akár fektetve), aztán ha a szárak elérik a 10 centit, akkor le lehet őket törni, és vízben tartva tovább gyökereztetni, így a gumó hozni fogja a többi hajtást egymás után, akár 20-at is.
A másik hiba, hogy nem szabad földben nevelni, mert a gyökerek a cserép oldala mellett kanyarognak, és utána a termés is ilyen kanyar formájú lesz.
Simán vízben tartod, csak egy kis tápoldatot cseppentesz a vízbe, mert a semmiből nem fognak megélni.
Ha túl nagyra nőnek a gyökerek május elsejéig, akkor visszavágod akkorára, hogy egyenesen tudd a földbe kiültetni. Ha a szárak nyúlnak meg 20 centinél többre, akkor azok tetejét is lecsíped ültetéskor. Kiültetés előtt naphoz kell szoktatni, mint minden bent nevelt növényt, hogy ne égjenek meg a levelek meg a szárak.
Mo-on mindenhol megterem, legfeljebb a Kékesen nem.
Nekem idén kb. 5. évben lesz.
Fontos: több helyen vegyél gumót, mert mostanában a legtöbb helyen csírázásgátlóval kezelik, hogy az üzletben meg a tároláskor ne hajtson ki. Elég a legkisebb gumót megvenni minden helyen, mert genetikailag ugyanaz, mint a nagy, csak olcsóbb.
Lehet, hogy kicsit már késve vagy, mert a hideg hűtőházban tárolt gumó lassan indul meg, tartsd minél melegebb és világosabb helyen.
Én "palántát" szoktam rendelni Ásotthalomról, a gyökereztetés nem jó, mert a bolti édesburgonya nem mindig hoz hajtásokat. Kb most érdemes rendelni, június elején küldik, akkor kell ültetni, tavaly előtt volt 4kg-os termés is.
Az Ásotthalmi 12 vált be legjobban, nagyon sokat terem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!