Magyaroszágon vagy németországban vennétek lakást?
Kicsit hosszú lesz.
Örököltem pénzt (kb 15 milliót),amihez pár éven belül hozzájutok (továbbkötöttem életbiztosításként). Jelenleg németországban élek, itt van stabil munkahelyem 4. éve, egyelőre itt tervezek maradni. Félretett pénzem van, jelenleg kb 1,5-2 millió és ehhez jönne hozzá a 15. Tehát kb 17 millióval lehetne számolni.
Itt németországban egy valamirevaló 3-4 szobás újépítésű lakás 150.000eurótól kezdődik, ami ugye 45 millió forint.
Milyen érvek szólnak amellett,hogy vegyek fel hitelt (kb most 2 százalék a kamat idekinn az ingatlan hitelre) és kb 10-15 év alatt apránként visszafizessem a hitelt? Vagy mi szól amellett,hogy egy szép nagy lakást vegyek Mo-on megyeszékhelyen?
Mert induló tőkének nagyon jó a 17 millió,de ezért az árért idekinn alig lehet normális ingatlant venni,mindenképpen fel kellene vennem hitelt.
26 éves nő vagyok, az sem 100 hogy itt szeretnék családot alapítani, de arra is gondoltam,hogy egy lakás idekinn amit albérletbe lehet adni,mindig jól jön (a lakást kb havi 700-800 euróért tudnám kiadni, éppen fedezné a hitelemet,ha nem akarnék a lakásban lakni).
Mo-on örököltem családi házat is ami jelenleg bérbe van adva,de ha úgy döntök,hogy hazaköltözök, oda nem szeretnék menni. Az mindenképpen bérben marad.
Kérlek titeket logikus magyarázatokat adjatok. Sokminden pro és kontra van a fejemben,de hátha többet tapasztalt emberek más szemszögből is látják a dolgot. Köszi :)
MAgyarországon úgy venni házat, hogy nem laksz ott, elég értelmetlen dolog, föleg, ha nem tudod, egyáltalán fogsz-e ott élni még. Eladni nem tudod, ha mégsem kell, kiadni elég kockázatos, mert ha rossz bérlöt fogsz ki, nem tudod elküldeni akkor sem, ha nem fizet, üresem hagyni meg végképp veszélyes.
Mivel van egy örökölt házad, ott szükség esetén tudnál lakni.
Németországban úgy venni valamit, hogy nem biztos, hogy ott maradsz, megint értelmetlen ötlet.
A helyedben egyelöre nem vennék sehol lakást/házat, amíg nem tudod, hol akarsz tartósan élni, inkább befektetném valamibe a pénzt.
"3-4 szobás újépítésű lakás 150.000eurótól kezdődik,"
Na ez az, amit nem hiszek el.
Újépítésűt, 4 szobásat, normális helyen itthon talán kapsz, de Németországban tuti nem.
Teged atbasztak azzal a biiztositassal.
kiszamolo.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!