Mennyit ültessek sárgarépából, ha egész évre szeretném, hogy legyen? Lentebb!
Elhatároztam, hogy leveszöldség csomagokat fogok lefagyasztani, mivel hetente 1x eszünk egy 1 kg-s leveszöldség csomagot 3-an, tehát megéri és amúgy is minden évben kertészkedek. Ezekbe a boltban kapható csomagokban szokott lenni répa, fehérrépa, karalábé, zeller. Répából 5-6 db, fehérrépából 2-3, karalábéból 1 fél fejet raknak bele, de én 1 egészet fogok és zellerből 1 felet. Hetente 1 az azt jelenti, hogy 48 leveszöldség csomagot fogok csinálni a nyáron, ami nem egy nagy feladat, mert csak össze kell rakni egy clickses zacsiba, csak nem tudom, miből mennyit ültessek!
Most ültetek idén először leveszöldségeket, mert eddig a paprika-paradicsom-uborka-tökfélékkel kísérletezgettünk.
Szóval nagyjából mennyit kéne ültessek ahhoz, hogy a 48 zacsi meglegyen? A fagyóm nagy, elfér benne sok zöldség ill a zöldbabot, borsót üvegben szoktam elrakni!
:)
Ti mennyi leveszöldséget ültettek, hogy ellássátok egész évre a családot?
Nem is a vitamin szempontjából van értelme, mert pl. a C-vitamin főzés közben 3 perc alatt lebomlik.
Hanem íz szempontjából éri meg, mert az nem mindegy. Bár ha a földből frissen kihúzott, kicsit megtörölt sárgarépát rágcsálja el az ember, akkor abban még minden vitamin benne van.
De főleg meg pénz szempontjából nem mindegy, mert a kérdezett mennyiség kb. 45-50 m2-en megterem, 3-5 E Ft költségből. Egész évben csak mondjuk 12 óra munka van vele, közben jól érzi magát az ember, és megvan az az öröme, hogy látható hasznot hajtott a munkája.
És mindezt ráérő idejében, amikor egyébként csak a telefont nyomogatná unalmában, vagy a tévé előtt vakargatná a s€ggét. Vagy a fűvel kínlódna a kertben, aminek aztán tényleg semmi értelme, mert nem lehet megenni.
Azt aláírom, hogy a fagyasztottban sok a vitamin, erről én is olvastam még régen, de ha én nekem van egy kertem, veszek 2 zacskó magot, fizetek érte 500 forintot meg veszek egy zacskó műtrágyát (kb egy ezresért) akkor miért is éri meg nekem venni a boltit? Mikor így 1500 forintból kijövök. És ugyanúgy ott van a fagyasztómban!
Meg akkor az ember ne is csináljon semmit, ami neki szórakozás? Ne főzzön, mert ott vannak a gyorskaják, lehet hozatni étteremből menüt és a többi? Ezt úgy hívják, hogy HOBBI.
Mint olvashattad feljebb és is azt írtam, hogy HOBBI-nak elmegy.
Ezt ismételted most meg.
Amúgy az említett 1500 Ft-nak a sokszorosába fog jönni ha a valós költségeket is hozzáadod, és nem "meseszámokkal" operálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!