3 éves,2.5m magas konténeres cseresznyefám törzsét erősen megsértette több helyen tavasszal a traktor. Mostanra a sebek beforrtak, de a fa egész nyáron 1 cm-t se nőtt csak a törzse vastagodott. Helyre jön jövőre vagy kivágjam és csere?
Hogy konténeres ez, ha egyszer ki van ültetve???
Én egy éve ültettem át cseresznyefát, hasonlóan sérült volt és idén alig nőtt valamit. Tipródok, kivágjam-e vagy adjak még neki egy nyarat, még nem döntöttem, de tényleg bosszantó.
A konténerben kevésbé tudott fejlődni a gyökérzete.
Kérdés,mikor került a konténerbe,és ott mennyi ideig volt .
Valószinü a fa csak a sebek begyógyulására forditotta az energiát .A fa tövénél a földet repedezettnek látom,ez arra utal,nem gyakran lett öntözve sem .
Kár lenne még kivágni.
Ezt másoktól is hallottam már, hogy konténerest nem szabad, mert jópár évig nem fejlődik rendesen.
Ennyi sérüléstől, ami a törzset érte, nem állhatott le a fejlődése, ez semmi, ráadásul szépen be is forrt. Sokkal többet is kibírnak a fák. Nálam a felnőtt fák se hajtottak idén úgy, mint máskor, mert a későn jövő tavasz miatt hirtelen kellett a termést is kinevelni, a hajtásnövelésre a szokásosnál egy hónappal kevesebb idő volt. Ráadásul a tavaszi növekedési időszakban két hónapig nem volt rendes eső, ami az ilyen rettenetes talajoknál problémát okozhatott a nem túl mélyre hatoló gyökerű fáknál.
Ha mégis valami baja van a cseresznyédnek, az nem a törzssérülés miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!