Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bonsaiosítás. Nem tudom, hogy...

Bonsaiosítás. Nem tudom, hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Mit kell tenni egy rendes méretű fa cserjéjével, hogy pici maradjon és hogy ne haljon ki?
2010. jún. 28. 22:01
 1/7 anonim ***** válasza:
2010. jún. 28. 22:15
 2/7 A kérdező kommentje:
hát ez baromi nagy segítség volt :D gugliban semmi használhatót nem találtam, ezért tettem fel itt a kérdést... csak van valakinek itt valami tapasztalata ezzel kapcsolatban
2010. jún. 28. 22:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Vágj vissza sok ágat, maradjon 3-6, amelyek majd évek múltán meg fognak erősödni, ha szabad földben nevelkedik a facsemete.

Kezdésnek ezt javaslom, aztán néhány hónapon belül ki fognak hajtani a levélkék, ezeket folyamatosan lehet visszavágni, de a gazlap.hu oldalon van egy remek bonszájos fórumtéma, ahol a moderátor egy bonszájszakértő, neki írhatsz emailt bármilyen kérdéssel, tudni fogja a választ rá, nekem is sokszor segített :)

2010. jún. 29. 00:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy rendes aból NEM lehet bonsai-t csinálni, azt már kisebb korától kell nevelni. AZ oldalt, amit belinkeltek, olvasd át, meg ott kérdezösködhetsz is, ugyanis ott rengeteg HASZNOS információ van!
2010. jún. 29. 07:02
 5/7 A kérdező kommentje:
a jelenlegi tesztalanyok kb 10-13cm magasak, szóval szerintem nem késő elkezdeni... elég, ha egy kis cserépbe ültetem? a gyökerét mikor kell visszavágni?
2010. jún. 29. 11:29
 6/7 anonim ***** válasza:
A gyökerét évente egyszer lehet és nagyon óvatosan, csak akkor, amikor már szükség van rá, mert már elburjánzott. Mindig az apróbb szálakkal kezdd, csak a a gond, hogy a gyökér nagyon fontos és kényes része egy növénynek, ezért alaposan meg kell fontolni, mit és hogyan vág le az ember.
2010. jún. 29. 13:01
 7/7 anonim ***** válasza:

A belinkelt oldalon menj rá a bonsaiclub kaposvár oldalára.

Bármiben kapsz segítséget!

2010. júl. 3. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!