Kezdőoldal » Otthon » Kert » Végre van saját kiskertem,...

Végre van saját kiskertem, milyen növényeket ültessek, hogyan kezdjek az egésznek neki?

Figyelt kérdés

Az utcára néző részt szeretném szépen növényekkel kialakítani. De még soha nem csináltam. Segítenétek?

Arra gondoltam, hogy most hétvégén ha jó idő lesz, akkor első körben felásnám azt a részt...eddig jutottam gondolatba:-)

2011. márc. 8. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez idáig jó...

De mit szeretnél bele ültetni? Virágokat? Rózsát?

Vagy parkosítani szeretnéd(Füvesíteni,dízsfüveket bele és tujákat)

Sok lehetőség van,de akármit is szeretnél,várd meg,hogy ne legyenek ekkora fagyok(felénk még éjszaka -7 fok volt).

Meg ültetés után locsolgatni kell,ennek se tesz jót a fagy.

Vannak olyan "fajok" amiket ősszel ajánlanak ültetni,de nekem minden megfogta eddig tavasszal is.

remélem segíthettem kicsit.

2011. márc. 8. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kezdésnek jó gondolat, csak kicsit korainak tartom. Hétvégén szerintem még egy kicsit lehet fagyos a talaj, másrészt lehet, hogy meg kellene az ásással várni, hogy kiengedés után még egy kicsit szikkadjon. Könnyebb lesz ásni. El kell dönteni, hogy: örökzöld bokrok + pázsit, vagy szálas virágok. Ha bemégy egy vetőmag-boltba, és ott elkezdesz szétnézni a zacskós virágmagok között, biztosan találsz olyat, amely megtetszik, és még dönteni is segít, hogy milyen legyen. Minden zacskón rajta van, hogy mikor, milyen mélyen kell ültetni, hogyan kell kezelni.
2011. márc. 8. 18:22
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen a segítségeteket!!

Virágokat és rózsákat szeretnék majd, de a tanácsotokra még várok akkor az ásással:-) Addig pedig utánaolvasgatok, hogy milyen virágok legyenek. Köszönöm még egyszer!!

2011. márc. 8. 19:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt ajánlom, hogy vegyél elő egy papírt és tervezd meg az egészet. Olvass utána a virágoknak, hogy mennyi törődést vizet, napfényt, talajt kedvelnek. Nézd meg hogy mekkorára nőnek, mennyire árnyékolnak. Ültetésnél figyelembe kell venni hogy 10-15 év múlva mekkorák lesznek a növények, mert ami most sok helynek tűnik, már nem lesz az pár év múlva. Ezután már elindulhatsz növényeket vásárolni és ültetni. A gondozásukkal kapcsolatban az eladó segíteni fog.
2011. márc. 8. 22:07
 5/5 doboszoli ***** válasza:
73%

Azt is kalkuláld be, hogy ha igazán szépet akarsz, a gondozása többszöröse a veteményeskertnek.

Amíg a roti nem amortizálta le, sokszor mondták, hogy könnyű neked, csak lenyírod a gyepet és kész.

Ja! Minden héten. Utána öntöz, hengerez, idegenel, szellőztet, tápanyagot pótol. És ez csak a gyep.

Sok sikert!

2011. márc. 9. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!