Szobanövény szakértők, képek alapján beazonosítanátok ezeket a növényeket? Melyiket hogy hívják, és hogyan kell ápolni őket?
1. Bryophyllum
2. Nem tudom, de nagyon rossz a kép, meg a növény is elég rossszul néz ki.
3. Asparagus
4. Syngonium podophyllum
5. Monstera deliciosa
6. Ficus lyrata
7. Sparmannia africana vagy esetleg hibiscus
Ezek közül egyik sem okoz általában hasonló problémákat (meg másféléket sem). Viszont lehet, hogy valamelyiknek a földjében van valami vegyszer, vagy permetezve lettek valamivel - de az ilyesmi is más tüneteket szokott okozni.
Nekem valószinübbnek tünik, hogy valami más áll a háttérben, pl. megkezdödött a fütés és ezáltal szárazabb a levegö a szobában.
"Én egy-két hete, éjszaka felébredek, és nem tudok órákig visszaaludni, párom két napja tapasztalja ezt. "
A szoba levegőjén túl esélyes az őszi-téli depresszió.
A korai sötétedés, hűvös, borongós időjárás a kiváltója. Én immár cirka 2 éve (ha idén is előjön akkor 3) szenvedek tőle. Nehezen alszom el, s ha sikerül is napi 2-3-4 óránál többet nem tudok aludni. Keress rá Google-ben, nagyon jó leírások vannak róla és apró praktikák is az enyhítésére, amelyek neked talán segíthetnek. (Nekem nem nagyon jöttek be, ezért igyekszem azokat időket tartalmasan tölteni. pl. kutyasétáltatás hajnalban, a következő évi kert tervezgetése, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!