Gyakorimolnár kérdése:
Lehetne így kerti tavat csinalni?
Figyelt kérdés
Szeretnek egy kerti tavat 15m3 -set. 4,5 tőpontyot szeretnék bele rakni pár keszeggel. Lehetne így szűrés nélkül tavat csinálni sok növénnyel? +kell e vízcser?2019. jan. 1. 18:33
1/3 anonim válasza:
Fél pontyot ne tegyél bele, az elpusztul :) Nem túl nagy a tó, keszeg nem is bírja annyira, a kárásznak simán elég. Én a pontyot sem erőltetném, de egy darabig elég nekik, kérdés mi a cél. Alaposan árnyékolni kellene, sok növény, vízmozgatás. Olvass utána kerti ravas fórumon az akvaristán, elég tág téma, sokat kell okosodni, hogy jó legyen.
2/3 mindentudó99 válasza:
Nekem ekkora van. Nem szűröm a vizet csak forgatom hogy be ne poshadjon. Plusz megy a levegőztető egyész évben. A pontyok miatt mindenképp kell. Azok nyáron felfordulnának levegőztető nélkül. Nyáron hetente belevágom a slagot és megy a kútból a víz negyed órát hogy pótoljam a párolgást. Két havonta belevágom a slagot és megy bele a víz 8-10 órát hogy lecserélődjön. Nekem el tud folyni a víz a gyümölcsfák alá a kertbe. Rengeteg benne a hal ezért tavasszal kb 30 vödör iszapot szedek ki az aljából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!