Kerti tóhoz szeretnék mechanikus szivattyút csinálni hordóból és keresem a megfelelő szivattyút. Ebben kérném a segítségeket, linkek formályában is, illetve hasznos tapasztalatokat, tanácsokat is elfogadok! Milyen szivattyút vegyek?
nem értem mit szeretnél,szivattyút akarsz csinálni amit szivattyúval táplálnál?
vagy ha szivattyút akarsz csinálni akkor miért kérdezed hogy milyen szivattyút vegyél?
Én sem értem a kérdést. ha hordóból akarsz szivattyúzni, akkor minek. Gondolom eleve magasabban van, mint a tó, úgyhogy teszel az aljára egy csapot, aztán simán kifolyik belőle a víz, ennyi.
Ha hordóból akarsz szivattyút csinálni, akkor egy membránszivattyút el tudok képzelni. Ahhoz elég egy rugalmasabb slagot betenni membránnak, meg kell bele egy motor, ami forgatja a cuccot, ami hozzányomja a slagot a hordó falához. Fapados, de egyszerűbb, mint egy örvényszivattyút kivitelezni házilag.
Ha szivattyút akarsz venni, akkor nézd meg a teljesítményét, térfogatáramát, meg az emelését, és az alapján válassz. Nem hiszem, hogy használt szivattyú terén hatalmas különbségek lennének, vagy működik, vagy nem.
ilyet szeretne szerintem, de mint írja is az oldal ahoz tudni kellene, hogy hány m3 es a tó és ahoz megfelelőt kellene venni. ha nem erre gondoltál akkor bocsi. én is házilag szeretném megcsinálni a szűrést csak én biológiait is szeretnék bele. persze annak állítólag egész nap mennie kell mert a mikroorganizmusok elpusztulnak oxigén hiány miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!