Üdv!A hátsó szomszéd és az én telkem közötti szakasz felén egy rossz drótkerítés van illetve egy rossz fatárolóm amineka hátulja a szomszédtelkének a határvonala.Ez a fatároló egy erőteljesebb fingás során szerintem összedőlne annyira ramaty állapotban van.A hátsó szomszéd telke teljesen puci, egy nyeles telek a szomszédok szerint már 15 éve árulja.Mindenkit feljelentett már a környéken.Kaszálja a teleket egy munkása rajta keresztül beszéltünk egyszer én új kerítést szerettem volna teljesen saját költségen erre ő feljelentéssel fenyegetőzött.Arra gondoltam hogy földmérővel kiméretem a telkemet és a saját telkemre bárhova építhetek kerítést.Szerintetek mi ennek a menete?
A legtutibb kiméretni, de az elég drága dolog 35-50 e Ft
Telekhatárra a te oldaladra nyugodtan építhetsz kerítést.
Törvény adta jogod van rá!
Ha nagyon aggódsz menj be az önkormányzathoz és beszélj velük a problémáról. A programjukkal megtudják mutatni, hogy hol a telekhatár (igaz ez nem hivatalos) és milyen kerítést enged a helyirendelet.
2018. okt. 22. 21:03
3/13 anonim válasza:
Nincs véletlenül szolgalmi joga a telkedre? Ha nincs, akkor méresd ki a telkedet és a határon megépítheted a kerítést. Nem kell a te térfeleden lennie, de ha egyáltalán nem akarsz támadási felületet adni, akkor egy paraszt hajszállal a határon belül telepítsd
A telek ezen oldalán egyébként kinek lenne kötelessége kerítést építeni?
2018. okt. 22. 21:04
4/13 anonim válasza:
Ja igen az is opció, hogy utána nézel kinek a kötelessége oda kerítést építeni. Valószínűleg felesbe kellene. Felszólítod az új jóminőségű biztonságos kerítés megépítésére.
2018. okt. 22. 21:07
5/13 anonim válasza:
A saját telkedre akár 3 is egymásmellé.
A kerités készités már nem engedély köteles,főleg nem a telek alsó részén .Az csinál keritést,akinek ez fontos .
Ha pontos telekhatárt szeretnél,akkor ki kell méretni,na de ez eléggé költséges.
2018. okt. 22. 21:08
6/13 anonim válasza:
Oldaltelkeknél van megosztás, jobb vagy bal szerint. A hátsó közös, felesbe szokták megépíteni, de csak akkor ha mind2 félnek tetszik. Ezt most itt elérni sz.tem lehetetlen.
2018. okt. 22. 21:10
7/13 anonim válasza:
Már nincs olyan hogy valakinek kötelessége lenne keritést épiteni.Helyette az van,keritést az csinál,akinek ez fontos .
2018. okt. 22. 21:16
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azt nem tudom még ha elbontom a fatárolómat és a drótkerítést és felépítek teljes hosszában egy új téglafalat közben csak át kell lépni az ő telkére míg bevakoljuk a falamat mondjuk.Emiatt tehet -e feljelentést?
2018. okt. 22. 21:30
9/13 anonim válasza:
Tehet, de szerintem nem fog csinálni senki semmit. Rádküldik a TEK-et? Max kapsz egy felszólítást 2 hét múlva, amikor már a beton is rég megkötött. Természetesen nem kell neki szólni, hogy csinálni akarjátok. Állítsd csak kész helyzet elé.
2018. okt. 23. 07:37
10/13 anonim válasza:
A téglafal helyett ajánlom a sokkal egyszerűbben telepíthető és tartósabb, előregyártott betonkerítést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!