Milyen magas kerítést építhetek?
A fő gondom az,hogy elvileg 3 méter magas lehet a "támfallal egybeépített" a szabály szerint.
A jelenlegi kerítésem kőfal ami KÍVÜLRŐL már most simán megvan 3 méter,bentről ez alig derékig érő amit most szeretnék feltölteni,szintbe hozva a lejtős telket.
Akkor viszont egy szakadék szélén áll meg gyerek-kutya-vendég stb. Sovány vigasz,hogy kintről megmászhatatlan várfalat birtokolok de BELÜLRŐL nézve nincs is kerítésem! Megemelhetem 2 méterrel a "falat" vagy építhetek-e deszkakerítést anélkül,hogy megbüntetnének??
Esetleg "zajvédő fal" kiskapu lehet ha mégsem? Forgalmas útkanyarulatban lakom egy pilisi kis faluban.
elvileg a kerítésre építésére vonatkozó előírást megszüntették kb 2 éve. Tehát ha nincskülön önkormányzati, műemlévédelmi,tájjeleg vagy egyéb korlátozás,akkor nyugodtan megemelheted.
(ha nem magasabbra lett tervezve a támfal,akkor inkább csináld fából. ha a falat szeretnéd emelni,akkor beszélj statikussal,hogy az eredeti alapozás bírja-e)
esetleg valami magasra növő sövény, tuja? abba sztem nem szólhatnak bele, és még jól is néz ki, valamint lefogja a port és zajt.
nem tudom, h kivitelezhető-e, de ha csak az a baj, h belátnak, vagy az, h te kilátsz (mert engem ez is szokott zavarni :)), akkor növény. ha valami más oka van, akkor sztem puhatolózz az önkorm.nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!