Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mihez lehetne kezdeni egy...

Mihez lehetne kezdeni egy gazos, elhanyagolt erdő széli telekkel?

Figyelt kérdés
Találtam egy eladó zárt kertet, nagyon jó áron. Csupán annyi hátránya van, hogy elhanyagolt. Rengeteg nem termő gyümölcsfa, szőlő van, viszonylag jó állapotú házikó és fent van egy domb tetején eldugott részen az erdő mellett. Ha az ember nem tudja, hogy ott van rá se talál. Mihez lehetne vele kezdeni? Kb 2000négyzetméter, de hihetetlenül gazos. Arra se időm, se energiám, hogy művelésbe vegyem, meg a tulaj szerint felesleges is, mert a vadak bejárnak. Nyílván ha megvenném első lenne, hogy valamennyire kigazolnám, hogy legalább közlekedni lehessen benne. Van több kertem is amit művelek így az sem zavar, ha az állatoké marad. Arra is gondoltam, mivel méhészkedem, hogy néhány családot felhozok, körbekerítve hogy ahhoz a vadak ne férjenek hozzá. A telek északról, keletről erdővel határolt, nyugatról is részben délről pedig van egy szomszédos kert és egy domboldal. Az egész kert meredek dél felé nézve. (Gyönyörű a kilátás a közeli dombokra) Rengeteg gyümölcsfa van, voltam kint a kertben és a birseken láttam némi termést, a többin semmi. Több éve nem volt gondozva. Mit lehetne telepíteni amivel nincs sok gond, az állatok nem bántják (őz, vaddisznó stb amik bejárnak) és kedvező neki ez a fekvés? Nincs sok időm még egy kert művelésére, de nagyon jó vétel lenne és azt sem szeretném, hogy teljesen el legyen hanyagolva, elpusztuljon.
2018. szept. 23. 09:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

"sajt lajos nevű felhasználó válasza:

Utolsó, szoktad olvasni a kérdést? Rengeteg gyümölcsfa van. Minek ültessen még százat!"

Szerintem neked kéne jobban oda figyelned a kérdésnél.

A leírásból idézve:

"Rengeteg nem termő gyümölcsfa, szőlő van"

"Rengeteg gyümölcsfa van, voltam kint a kertben és a birseken láttam némi termést, a többin semmi."

Termés nyilván azért nincs mert beteg öreg fák amiket ki kellene szedni.

2018. szept. 23. 12:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Viszont megvédve sajt lajost, te pedig az új telepítést és az én kommentemet nem veszed figyelembe. Nem akarok gyümölcsfákat ültetni. Felesleges vitát szerintem jobb elkerülni, mert ezen megy csak a vita. Nem teremnek a fák nagyrészt. Ami menthető nyilván nem vágnám ki a többit igen.
2018. szept. 23. 13:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyire vagy tisztában a zártkerttel,üsd be google-be mit lehet róla tudni ami számodra lehet hogy lényeges is lehet,egyet tudok mondani hogy ha engem nem köteleznének rá hogy gondozzam,meghagynám gazosan,attól függ mire gondolsz gaz alatt 2 méteres parék vannak amit fűrészelni kell vagy olyan puszta féle,fű virágok egyéb növények,másik ha parlagos akkor megint csak nem jó,de ennek megint csak nézz utána ha van benne rengeteg.A házikót picit kipofoznám meg egy oda vezető utat,el lennék mikor méhészkedek a helyedbe és ennyi,a birset meg szőlőt meg eheted addig.
2018. szept. 23. 14:09
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha nem kell, akkor miért szeretnéd megvenni?

Vadak miatt semmit sem tudsz ott termelni, tehát szerintem teljesen felesleges az egész.

2018. szept. 23. 20:38
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"Rengeteg gyümölcsfa van, voltam kint a kertben és a birseken láttam némi termést, a többin semmi."

Nahát, szeptember végén nem volt termés a cseresznyefákon? :)

Ilyenkor már csak a birseken szokott lenni termés, a naspolyán, a téli körtén, téli almán. Nem tudhatjuk, vannak-e ilyenek a birsen kívül.

Rendszeres és erős metszéssel még a nagyon beteges fák egy részét is fel lehet erősíteni, természetesen nem mindet. Ha jól sikerül a dolog, akkor szép termésed lehet, még ha nem is nagy mennyiségben.

De különben én sem értem, hogy ha nincs rá időd, és nincs is rá szükséged, akkor minek kellene ez neked? Évente kétszer felmennél a kilátásban gyönyörködni?

Ha komoly szándékod lenne vele, akkor mindenképpen megérné a befektetett pénzt és munkát, de így minek? Olyan dolog lenne, mint feleségül venni egy 300 km-re lakó nőt, aki nagyon szép meg jó meg minden, de csak félévente tudtok találkozni egy hétvégére, közben még csak nem is telefonáltok egymásnak.

2018. szept. 25. 08:33
 16/16 A kérdező kommentje:

1. Nagyon olcsó.

2. Nem szeretném ha teljesen elgazosodna.

3. Alma, szőlő, körte, dió

2018. szept. 25. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!