Hogyan irthatom ki az akácost?
Be kell füvesíteni és nyírni. Vagy bármelyik módszer jó amivel az aljnövényzetet rendben tartod.
Feltételezem nem a derékig érő parlagfűben a gyümölcsöt szedni
Amig élő gyökér marad a földben,addig mindig kihajt.
Maradhattak a földbe akác magok is ,és azok is kihajthatnak .A fűvel együtt mindig le le kell kaszálni .
Bármelyik módszer jó. A folytonos kikapálás is megöli őket 2 éven belül, meg az ésszel használt gyomirtó is egyszeri fújással.
Én is irtottam már akácsarjat glifozáttal. Meg kell várni, hogy megnőjenek a sarjak, aztán a nyáron mehet a gyomirtó.
Legalább 5 %-ra bekeverve, egy kis tapadásfokozóval.
A gyümölcsfákat akár most is elültetheted, csak gyomirtózás előtt be kell burkolni őket papírral vagy nejlonnal.
Ennek csak az a hátránya, hogy kézzel kell kapálni az egészet, nem lehet rotázni, nehogy levágd a hajtásokat.
Tévedés, 3-as. Az akác nemigen szaporodik magról. Ahhoz percekig forrázni kell a magját.
A kérdésre: a fent említett fűnyírós módszer, ami eredményre vezet. Előbb-utóbb befullad, ha nem tud fotoszintetizálni.
Nálam mindig sok kel magról a felszántott részen. Lehet persze, hogy a 2 éves magok kelnek ki, ezt nem tudom.
A természetben is magról szaporodik, azért is önti el az egész országot az akác.
Akácerdők közelében a nem szántott részeket gyorsan elborítják a magról kelő kicsik, amik pár év alatt nagyok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!