Hogyan irthatom ki a leggyorsabban és leghatékonyabban a kertben garázdálkodó patkányt?
A patkánynak felállítottam egy csapdát / a földbe fúrt kecója mellé /, de az istenért sem akar belemenni. Valami jó kis házi praktika talán segítene.
Előre is köszönöm a választ, válaszokat! :)
Ha van macskátok esetleg a szomszéd macskája átjár a kertetekbe semmi féle képpen ne használj patkánymérget!!!
Egyszerr a szép perzsacicám így pusztult el :'(
De van rengeteg módszer.Mi például ki szoktuk füstölni őket kénpapírral meg ilyenekkel.
:D Én enekm a szobámban van :D
Na persze nem szabadon....terráriumba :D
Szép kis csukjás patkány...
Há sztem ne egércsapózz..az angyon embertelen...Kénpapír égetése teljesen jó megoldás,tényleg jó :)
Nem tudom hol laksz illetve, hogy máshol mi a szabályozás. Így csak budapestről tudok nyilatkozni. Rokonoknál volt patkány probléma és innen tudom, hogy Budapesten a Bábolna Bio foglalkozik patkányirtással és ami a lényeg: INGYENESEN!
Meg is találtam az oldalukat, tessék:
Szóval ez egy köztisztasági probléma, ne akard magad megoldani "házi praktikákkal", inkább hívj segítséget, hisz ingyenes.
(Egyébként nem egyszerű a patkányirtás. Tudtommal a patkányok elég okos állatok, úgyhogy ha megtudják, hogy egyik társuk milyen méregtől halt meg, akkor onnantól kezdve a többi nem fog abból enni, így hatástalan marad. A rokonoknál a patkányirtás is valami olyan szerrel történt, ami csak napokkal később ölte meg az állatot. Ez azért jó, mert pár nap alatt jó eséllyel elfelejti a patkányközösség, hogy mitől is lehet a halálozás, így a patkány csapat többi tagja is boldogan megeszi a mérget:))
"Holmi patkányméreggel vagy fogóval biztos hogy nem fogod tudni kiírtani.A patkányok nagyon intelligensek felismerik a csapádt elővigyázatosak és messziről kiszúrják a mérgeket,úgyhogy azzal szerintem ne is próbálkozz..."
Szerintem te a patkányok védőszentje lehetsz...
Miért ne lehetne őket fogóval kiirtani?
Mondok egy példát. Kötéllel felemelsz egy nehéz tárgyat, a patkány bemegy alá, a kötelet elengeded, a patkány máris csak 2 dimenziós lesz.
És dehogynem mennek bele a fogóba. Sőt kapaszkodj meg még a mérget is megeszik. Hogyne ennék, Szeretik.
"A patkányok nagyon intelligensek..."
Azok.
Hozzád képest biztos te kretén.
"Holmi patkányméreggel vagy fogóval biztos hogy nem fogod tudni kiírtani.A patkányok nagyon intelligensek felismerik a csapdát elővigyázatosak és messziről kiszúrják a mérgeket,úgyhogy azzal szerintem ne is próbálkozz..."
A patkány mint minden más vadon élő állat óvatos,mondják rá hogy intelligens stb stb.
Egészen addig míg nem lesz éhes....
Onnantól kezdve ezeket a jelzőket el lehet felejteni.
Akár a jelenlétedben is mozgolódnak,sőt velem előfordult hogy a kezemből húzták ki a mérget amikor a lyukba próbáltam begyömöszölni.
Ez persze csak akkor lehetséges,ha minden számukra ehető dolgot eltávolítasz.
A gond akkor van ha (mint nálam is ) a szomszéd trehánysága miatt jelennek meg a patkányok.
Ilyenkor nálad csak tanyáznak és a szomszédba járnak enni.
Nincsenek rászorulva hogy egy "emberszagu valamibe" bemenjenek,de ha teszel be nekik valami ínycsiklandó falatot,biztos nem fogják kihagyni a nasit :)
Mogyoró,aszalt gyümölcsök,és bármi aminek erőteljes illata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!