Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel foglalkoznátok az...

Mivel foglalkoznátok az alábbial közül ha anyagi akadálya nem lenne, méhészet, haltenyésztés, fürj tartás, strucc tartás, erdő telepítés, gyümölcsösök vagy gabonatermelés?

Figyelt kérdés

Persze a szükséges ismeretek és információk elsajátítása és alapos átgondolás után, valamint már amúgy is meglévő mezőgazdasági jártassággal és meglévő tanyával.

Kíváncsi vagyok hogy kinek mi a szimpatikus.

2018. jan. 22. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
Erdo. De nem vagasra, hanem oxigentermelesre...
2018. jan. 22. 19:31
 2/8 anonim válasza:
91%
Eléggé szeretem a természetet, szóval nálam is az erdő telepítés a befutó. :)
2018. jan. 22. 19:59
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Én tuti kombinálnám.

Fürj + gabonatermelés + erdő + méhészet + gyümölcsös. De kiegészíteném "háztájival".

2018. jan. 22. 21:03
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Az erdő és a gabona termesztés kivételével bármelyik jól jövedelmező.

Én a bogyós gyümölcsészetet választanám.

2018. jan. 22. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gabona.

Ha sok földed van, brutális eus támogatások, akkor is ha a nap kiégeti a teljes termést.

2018. jan. 23. 06:53
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Gyümölcs. (Jelenleg is van 100+ fám.)

A környékünkön lévő struccfarmok pár év után mind megbuktak.

A haltenyészetek nem nagyon bírják a versenyt a kínai hallal.

Az erdő fenntartása rengeteg munkával jár. (Nem olyasmi, hogy ott van, aztán majd nőnek a fák maguktól, ez nem Amerika, itt rengeteg szabályozás van.)

Állandó erdőművelő alkalmazottak sokba kerülnek, hozzáértő alkalmi munkásokat meg nem lehet szerezni.

A méhészettel 3 bajom van:

Allergiás vagyok a csípésre.

Meggazdagodni csak akkor lehet, ha nagyban csináljuk, és vannak rá alkalmazottak, mert az korlátozott, hogy egy ember maga mennyit tud idényben megcsinálni, és ez magában kevés a megélhetéshez. Pénzt hozó hobbinak kicsiben is lehet, 40 családdal.

A legjobban hozzáértővel is előfordulhat, hogy tavaszra megdöglik az összes rovar.

2018. jan. 23. 08:33
 7/8 anonim ***** válasza:
88%

Elsősorban gyümölcsössel.

Variálnék többféle gyümölccsel, és azon belül többféle fajtával is, hogy a piaci és terméshozambeli ingadozásokat kiegyenlítsem.

Mellette (ha van rá még időm) méhekkel és halakkal. De méhet csak annyit, hogy a mézet ismeretségi körben el tudjam adni (ne kelljen piacra vinni). A halat nem kifognám és eladnám, hanem horgászoknak hirdetném, hogy a halastavamban lehet horgászni. Napijegy + a kifogott hal ára méltányosan, hogy nekem is megérje és az odajövőknek is.

2018. jan. 23. 11:29
 8/8 anonim ***** válasza:
88%
Gomba, sárgabarack, napraforgó, fenyőfa, diófa, mandulafa
2018. jan. 25. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!