Fűnyírót, fűkaszát és láncfűrészt hogyan rakjam el
télire? Kikel járatni az utolsó csepp benzin belőlük
vagy leállítani és annyi? Nem akarom hogy valami
lerakodások rontsák vagy pedig ha száraz akkor a rozsda
egye. Sok félét hallottam.
Figyelt kérdés
2018. szept. 10. 15:06
1/7 anonim válasza:
Rozsda nem igen eszi. Járasd ki inkább mert bele tud rohadni a benzin. A Honda rotakapámra mondták hogy semmi esetre ne hagyjak benne benzint mert bonyolult a karbi tisztítás. Hogy miért ,azt nem tudom. A fűkaszába már sikerült belerohasztanom. Szétszedtem a karbit. Olyan volt a belseje mintbegy karóra. Szépen visszaraktam ahogy volt és vittem hozzáértőhöz. Nem mertem szétszedni. Tehát fizetős javítás volt.
2018. szept. 10. 15:44
2/7 anonim válasza:
4 benzines gépem van.Soha nem szoktam egyikből sem a benzint
eltávolitani,és még sem voltak inditási problémáim .
2018. szept. 10. 16:18
3/7 anonim válasza:
Hivatalosan le kellene engedni, mert a benzin, és benzin keverék elegye is károsodhat több hónap alatt.
De sokan nem csinálnak semmit, és semmi problémájuk nincs.
2018. szept. 10. 22:14
4/7 anonim válasza:
Legalább 10 benzines gépem van, semmiből nem szoktam kijáratni a benzint télre. A Honda rotamotorból ugyanúgy nem járattam még ki egyszer sem a 15 év alatt, mint a 40-valahány éves Robiból az utóbbi évtizedben, vagy a modern gépekből. Se a tiszta benzint, se a keveréket. Tavasszal beindítom, és mennek.
30-40 éve a benzin még olyan adalékot tartalmazott, amitől pár hónap alatt tönkrement. Amikor még a kutakon lehetett 40-es keverékbenzint venni, akkor az abban lévő adalék meg összesűrűsödött, és a porlasztóból csak nitrohígítóval lehetett kiszedni. De ezek az idők már elmúltak. Ha rendes benzint veszel, és nem valami bóvli ásványi olajat teszel a keverékekbe, akkor nem lesz semmi bajuk pár hónap alatt.
2018. szept. 11. 06:51
5/7 anonim válasza:
A mai benzinek 4-10% bioetanolt tartalmaznak ezért tárolás során bomlik, víz válik ki és savas kémiai folyamatokat indítanak el. Vannak olyan 2T kenőanyagok amik tartalmaznak üzemanyag stabilizátort de célszerű inkább teljesen leengedni a benzint ősszel ami tulajdonképpen elegendő is.
2019. máj. 20. 19:58
6/7 A kérdező kommentje:
köszi
2019. máj. 20. 22:30
7/7 anonim válasza:
Kijáratás az általános,de bevált módszer az indítgatás-járatás x időközönként én ezt tartom jobbnak de van gépem amit kijáratok.Láncfűrésznél jártam úgy,hogy kijáratott gépnek 8 hónap után ropogósra száradt a gumis membránja.Rotakapám meg fémtankos és elkezdett rozsdásodni belül.Úgyhogy újabban más megoldást választottam és eddig 2-éve bevált -üzemanyag stabilizátort keverek a benzinhez 1600-4500 ft ig bezárólag (márkafüggő) lehet kapni és 50-60l benzinhez elég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!