Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra H 1.6 115 le,...

Opel astra H 1.6 115 le, vélemények? Rozsda, motorolajfogyastás?

Figyelt kérdés
vásárláskor mit nézzek?tipushiba?

2018. júl. 26. 17:11
 1/9 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Szerintem a H astrák még nem olyan öregek, hogy rohadni tudjanak. Karbantartási, szervizelési igényük a kor átlagának megfelelő. Szerintem csak a régi ecotec motorokra volt jellemző az olajfogyasztás, de ott se volt jelentős.
2018. júl. 26. 17:48
 2/9 anonim ***** válasza:

Galvanizát a karosszéria. Ha nem volt törve, még a legelső 13-14 évesek sem rozsdásodnak. Kivétel ez alól az osztály autók alváz, de ott sem vészes. Az első kerekek dobbetétjének hátsó része mögött a sarat időnként érdemes kitakarítani, mert ott be tud állni a sáros trutyi és hosszű távon a sárvédő, küszöb látja a kárát.

Az olajfogyasztás nagyban függ az előélettől. Van, aminél nulla az olajfogyasztás, van amelyik elhanyagolt volt és zabálja.

2018. júl. 26. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Osztály = osztrák
2018. júl. 26. 18:43
 4/9 anonim válasza:
Benzin vagy diesel? A benzin motorból 3 fajta van, xep az első motoros, utánna jött a xe1, és az xer motor. Az xer motorost tartják a leg kölségmenesebbnek.De ez hülyeség, mert ha nem figyelsz az autódra, és a hiba jelekre, akkor mindegy milyen motor. A rozsda nagyon változó, függ attól melyik országból származik (sózás, tenger, stb..) Tipushiba: minden autónak van. A H astrának egy közös tipushibáról tudok ami független a motortól: ez a Cim modul ( kormány vezérlő) jelei: nem szól a duda ha a lámpa világít, a multikormány nem mindíg működik. Ezt a panelon a forrasztás "hibái okozzák. házilag orvosolható, már túl vagyok rajta 😊. Szervízben akár 100.000 ft is lehet, mert cserélik. Pedig forrasztani is elég. Olajfogyás nem tapasztaltam (xe1 motor)
2018. júl. 27. 04:32
 5/9 anonim válasza:
A 3. Vagyok, most figyelem, hogy 1.6 (115 paci) ez az xer motor. Bocsi.
2018. júl. 27. 04:38
 6/9 anonim ***** válasza:

CIM modul sem mindegyiket érintette. Csak egy széria volt, aminél gyenge volt a forrasztás.

Konkrétan: a kezdeti 2004 és 2005 elejei gyártásúakkal nem nagyon van gond. Aztán elkezdtek spórolni a forrasztáson. Na ezek lettek aztán kontakthibásak. De erre rá is jöttek. Visszahívás is volt rá. Kb a facelifttől, 2007-től (z16xer csak ilyen lehet) már ismét jobban odafigyeltek rá.

De ha már típushibák: a toronyszilentek rozsdásodnak szinte mindegyiken. (Idő közben a zárókupakon volt módosítás amiatt kb szintén a faceliftkor.) Ez mondjuk komoly gondot, csak 15-20 év alatt fog okozni. De ha az ember hosszabb távra tervez az autóval, érdemes kicseréltetni.

A hátsó ajtókhoz a kábelköteg rövid a gyár spórolása miatt. Ha sokat nyitogatták a megfeszülő vezetékek előbb-utóbb elszakadnak az átvezetésnél. Jellemzőan a bal hátsó ajtót szokta érinteni. Nem szól a hangszóró, nem működik az ablakamalés, vagy épp nem zár azon az ajtón a központi zár. Ez is javítható forrasztással. Érdemes toldani a szálakat.

Ez a változó szelepvezérléses 1.6-os motor elég problémamentes. Szívó benzines H Astrából valószínű én is ezzel választanám.

2018. júl. 27. 08:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, még egy típushiba eszembe jutott: a szellőztető/klíma rendszernél a külső-belső keringetést állító zsalu tengelye szeret eltörni. Lehet újra cserélni, de az is csak egy-két évet fog bírni mert az állítómotor feszíti. De ez is javítható véglegesen egy kis barkácsolással.
2018. júl. 27. 08:52
 8/9 A kérdező kommentje:
#4 1.6 115 lo,olyanbol csak benzines van !
2018. júl. 27. 13:56
 9/9 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat,sokat segitett mire kell odafigyelni!
2018. júl. 27. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!