Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tudtok olyan gyümölcsfajtát...

Tudtok olyan gyümölcsfajtát mondani ami permetezés nélkül is normális, kukac, gomba, rovar, stb. mentes gyümölcsöt terem?

Figyelt kérdés
Ne mondjátok hogy nincs ilyen mert a fügefámhoz nem nyúlok sehogy sem, csak metszem és hibátlan termést hoz.
2018. szept. 3. 21:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez a foglalkozásszerűen természetvédő emberek hibája. Abból élnek, nem is rosszul, hogy riogatják a hozzá nem értőket. (Ez persze csak a vezetőkre vonatkozik, hogy milliomosok lesznek belőle, az egyszerű aktivisták simán csak természettől eltávolodott emberek, nulla gyakorlati tapasztalattal, akiknek mindent be lehet adni.)

Az átlagos növényvédőszerek halálos adagja nagyjából annyi, mint a konyhasóé. Ha valaki nem hiszi, egyen meg 20-30 deka konyhasót, de előtte találja ki, hogy mit szeretne a sírkövére íratni.

A rákkeltő hatás egy megfoghatatlan valami, ezért könnyű vele ijesztgetni. A saját kertben megtermelt gyümölcsök annyira elenyésző mennyiségű növényvédőszert tartalmaznak, hogy észrevehetetlenek a nagy mennyiségben fogyasztott kenyérhez, rizshez, olajhoz, stb-hez (ill. ezekben lévő vegyi anyagokhoz) képest. És még ez a mennyiség is jelentéktelen az egyéb módon a szervezetbe kerülő rákkeltő anyagokhoz képest, mint pl. dezodorok, légfrissítők, szappanok-takarítószerek, kipufogógáz, fűtésből adódó füst, munkahelyi ártalmak, lakásberendezésből felszabaduló anyagok, stb. mellett.

És a különféle anyagok hatása nem nagyon adódik össze, ezért a különféle permetszerek külön-külön jelentéktelenek, ellentétben a nagy mennyiségben bekerülő anyagokkal.

A szuperérzékeny műszerekkel persze ki lehet mutatni az emberi szervezetből a glifozátot, de nem azért, mert olyan sok, hanem mert olyan fejlett a technika.

És ez a szermaradék se a gyomirtózás következtében került a szervezetbe, hanem pl. az étolajokból, mert a napraforgó aratás előtti leszárítására (deszikkálására) az egyik elterjedt szer a glifozát, tehát a konkrétan lepermetezett napraforgóból készült étolajat már elvileg 2 hét után fogyaszthatja a nép, pár éve pedig még csak 1 hét volt az ÉVI-je. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy így sokkal több glifozát kerül a szervezetbe, mint az alkalmankénti gyomirtással a talajból.


De persze, nem kizárt, hogy a kérdező nem a permetszerek veszélyei miatt nem akar permetezni, hanem nem ért hozzá, és nem akarja kockáztatni a termést.

2018. szept. 5. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!