A növényeim úgy néznek ki, mint amik lefagytak, normális ez ilyenkor? Kb 12 fok volt nálunk hajnalban a héten.
Persze száradnak is, vége a nyárnak, ez eddig rendben van.
De úgy vannak lekókadva, mint amikre már ez a "hideg" hatott így.
Ezek ennyire érzékenyek lennének?
Pl a liliomnál normális, hogy ilyenkor már elszárad, szépen lassan száradt is, de pont ebben az utolsó 3 napban lett olyan, hogy megbarnult és szottyos lett, mint amikor megjönnek az első fagyok.
A napraforgó szintén.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy most van először dísznapraforgóm, és nem tudom, hogy kell kinéznie ilyenkor.
A málna sem túl bizalomgerjesztő.
Vagy ez a 10-12 fok sem normális augusztus végén?
0 fok felett semmi ilyen jellegű bajuk nem lehetett. A málna levele -5 fokon sem károsodik feltétlenül.
Kiszáradás, gombabetegség, gyomirtó, ilyesmi jut eszembe. Fotó alapján esetleg más is.
Hát bizony ez attól van.
Eddig csak a hátsó kertben vettem észre.
Ma reggelre láttam meg, hogy a 30 méterrel előrébb, cserépben lévő csilim is károsodott.
Csoffadt, bebarnultak a levelei. Pedig locsolva volt.
És nagyon szép, színes csiliket nevelt.
A aprika pont nem arról híres, hogy csak fagypont alatt károsodna. Sajnos már néhány fokon "megfagy", amikor pedig még nincs is fagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!