Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális az hogy szeretetet...

Normális az hogy szeretetet érzek a kerti növényeim iránt?

Figyelt kérdés
Sokat gondozom őket és mostanában szabályosan úgy érzem hogy szeretem őket. Van hogy beszélek hozzájuk és ilyesmiket gondolok hogy de aranyosak hogy így meghálálják a törődést meg hogy ők soha nem bántanak senkit. Ez normális?
2014. máj. 24. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
A tengeri malac, házi gekkó, kígyó stb sem ért többet az emberi beszédből. Ugyanúgy ládában tartod őket, és nem sokkal hangosabbak. Csak a növények még szépek is, ami egy kígyóról szerintem nem mondható el.
2014. máj. 24. 21:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Én is szeretem őket és aggódom értük, sőt hálás vagyok, amikor leszedem a termést. Ők is élőlények. Szerintem még érzik is. Bár beszélni nem szoktam hozzájuk, szerintem ezt nem igénylik, különben szólnénak ők is néhány szót. :) Amúgy bántják egymást, ha túl közel ültetem őket egymáshoz, most a borsóm próbálja elnyomni a paradicsomot, próbálom szétválasztani őket, remélem túlélik mindketten. A rózsa pedig engem is bánt, néha napokra fájdalmat okoz a tüskéivel, szóval azért nem ártatlanok! :)
2014. máj. 24. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Teljesen normális! Szeresd nyugodtan a növényeidet :)
2014. máj. 24. 21:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy normális :) Én a motoromat is szeretem, pedig ő alapvetően tárgy. De van megszemélyesített formája, a legtöbb motorhoz hasonlóan ő is lány :)

A növények viszont élőlények, a sajátjaidat miért ne szerethetnéd? Direkt azért vetjük őket, hogy örülhessünk nekik s ez még a borsónál lehet kissé materiális, de egy gyönyörű miniárvácska már igencsak kellemes érzéseket kelt az emberben, hálás vagyok, hogy vannak nekem, olyan kis aranyosak... Néha pedig szólok az egyik futórózsához, ami be akar lépni az életterem azon részébe, ahova nem kéne, fut és szúr és bejön a teraszra és felmászik a tetőre, ha hagyjuk...

2014. máj. 25. 02:28
 5/5 hektorr7 ***** válasza:

Nagyon is normális sőt kiegyensúlyozott ember lehetsz ha ennyire közel állnak a szívedhez a virágok, növények :)

Van egy szólás-mondás is: "Aki a virágot szereti az rossz ember nem lehet"

2014. máj. 25. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!