Csak az egyik oldalról vágd először az ágakat, az összesnek az 1/3-át, max. felét, aztán az ágakat is felülről bontsd le azon a részen, ahol még nem nagyon vastagok. A letisztított oldal felől indulva, oda lehajítva. Mikor a kellő rész tiszta, akkor azt a törzsdarabot levágod. Így elkerülhető, hogy a csúcs, ill. a mindenkori felső rész levágásakor nagyon behintázz a csupasz törzzsel, mert az ágak felveszik a lökés egy részét.
2018. aug. 25. 07:17
13/22 anonim válasza:
Inkább vágd le az ágakat alulról fölfelé, majd a csúcsát olyan magasan, ahogy tudod bevágod egyik oldalról félig, felkötöd, a másik oldalról harmadig, lemászol és meghúzod egy kötéllel, aztán hagy lengesse.
Ahogy az előző írta sokkal több meló lenne.
(az összekuszálódott ágakat kifeszegetni...)
2018. aug. 25. 09:26
14/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindent!!! - kb. 2-3 éve, amikor a másik hasonló nagyságút lebontottam kézifűrésszel (mert, bár direkt emiatt vettem villanymotoros fűrészt - és fel is vittem a fára- csak akkor derült ki, hogy 10 Amperem van mindössze - és persze, hogy egyből lenyomta a villanyórát). Az ágazást amúgy is kézifűrésszel csináltam volna, csak a törzs darabolása nem volt mindegy. Nem mertem nagy darabokra szedni - éppen a nagy zuhanás elkerülése miatt (közel van a ház). Szóval, a lényeg: A 13.-as hozzászóló szerint leírtakkal egyezően csináltam, az nekem már bevált, szerintem majd ezt ís úgy fogom. Ha sikerül feltöltenem róla fotót, akkor töltök - tegnap egyet sikerült ( a mostani fáról) - de később már mindig hibaüzenetet írt ki a feltöltő program. (ffi 60 + egy kevés)
Helyesbítek: az egyik program feltöltötte, csak a GYIK cenzúrázta - a másik program meg fel sem töltötte... Ez meg egy harmadik program). Szóval, a volt faeltávolításom
Én meg úgy csináltam, ahogy leírtam, egy kb. ugyanekkora fával. Nem kuszálódtak össze az ágak, pedig nálam egyenként kellett kötélen leengedni az összeset. És a leeső csúcs meg törzsdarabok se löktek le a belengés miatt.
2018. aug. 25. 13:51
18/22 A kérdező kommentje:
Szerintem is jó lehet mindegyik módszer - pláne, hogy ki is lett próbálva...Mégegyszer is köszi mindenkinek!!!
2018. aug. 25. 15:08
19/22 anonim válasza:
Hú, nagyon ügyes vagy!!!
2018. aug. 25. 15:19
20/22 A kérdező kommentje:
Köszi!! - Pedig néhány évvel azt megelőzően volt már gerincsérvem, infarktusom, fél évig meg az urológiára jártam "fincsi" kis katéteres kőeltávolításra..Egyébként teljesen egyedül csináltam a fenyőfa-eltávolítást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!