Megmenthető-e ez a fenyőfa? Ill. mennyi ideje lehet még hátra (mielőtt ki kell vágatni)?
2018. aug. 24. 10:38
2/22 A kérdező kommentje:
Köszi!!! - És meddig hagyható még a helyén- mennyi idő múlva kell mindenképpen kivágatni?
2018. aug. 24. 11:50
4/22 anonim válasza:
Minél előbb vágni. Egy komoly vihar és rádől a házra. És ne kóklerek vágják, akkor nem is kell vihar.
5/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!! - és az mitől lehet, hogy ez már a 2. ekkora fenyőfám, ami kiszáradt. Kb. 3 éve volt egy ugyanekkora, ami kiszáradt. De van még 2 kisebb, azok is száradnak ki.
2018. aug. 24. 19:20
6/22 A kérdező kommentje:
Ja, és én fogom kivágni (kókler) Az előzőt is én vágtam ki. Darabonként lebontottam fentről lefelé (kb másfél - 2 m-es darabokban. Előtte legallyaztam úgy, hogy alulról felfelé menve vágtam le az ágakat, kb 20 centis csonkokat hagyva, azon mentem felfelé...
Próbáltam feltölteni róla fotót, de nem sikerült, ugyanazzal a programmal töltöttem fel a fáról a képet délelőtt
2018. aug. 24. 19:57
7/22 A kérdező kommentje:
Miért száradhatott ki - megönthették gázolajjal - vagy a szannyvízcsatorna vezetése (sztem az út mellett vezették - nem voltam itthon akkortájt) (?)
2018. aug. 24. 20:00
8/22 anonim válasza:
9/22 anonim válasza:
minél hamarabb ess neki, mert hamar törékennyé válnak az ágak
10/22 anonim válasza:
ja és valóban sok fenyő, tuja döglött ki a mi környékünkön is.
legyengül az aszály miatt, nem tud elég gyantát termelni, ami megállítaná a rovarokat, gombákat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!