Hogy lehet hasznosítani egy kivágott fenyőfát?
Asztalosnak nemigen kell, ők leginkább borovi fenyőt használnak. A luc gyalulatlanul tetőlécnek, szem előtt nem lévő helyen deszkának felel meg. De csak tárolás, szárítás után, amit nem szeretnek, meg rönk fűrészelésére alkalmas gépe sincs soknak.
Tűzre se ideális, a gyanta miatt sok lerakódást csinál.
A koszorúsok, ha jól tudom, kicsiben 500-ért veszik a fenyőgally báláját, nagyban 200-ért, szóval nem egy nagy buli. Tőled lehet, hogy semennyiért, mert félnek, hogy te mint nem hozzáértő, beleraksz nekik mindenféle használhatatlan gallyat. De hát megkérdezheted, hátha. Karácsony előtt sok fogy, ha csak akkor vágatod. Egy ekkora fáról lesz 5-10 bála, én is hasonlót vágtam ki itthon.
Ha nem akarsz vele kínoskodni, rakd fel pár helyre, hogy ingyen elvihető mindenestől, törzsestől-gallyastól. (Nekem is kellene, ha nem lenne messze.)
Ha lehet dönteni, nem kell alpinmódszerrel darabolgatni, akkor még a kivágást is vállalnák talán a fáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!