Szeretnék egy medencét és sok videót néztem róla a neten. Ha egy műanyag medencét sűlyesztek, akkor a zsalukövezés kihagyható? Ebben a videóban nincs zsalukövezés :S nem szakad a nyakába az embernek?
Simán kiásták géppel, majd finom homokkal borították az alját és behelyezték a műanyag medencét... utána körbebetonozták. Ha csak ennyi, akkor ezt én házilag is meg tudom csinálni. Nem mintha zsalukövezni nehéz lenne, már dolgoztam vele, alapot és kerítést is építettem belőle, de ha ez a műanyag csoda ennyivel megelégszik, akkor ez így elég olcsó a többihez képest.... persze én betonkeverővel csinálnám és sztem kiásnám, mert az én gyepemre rá nem megy a kismarkoló :D Egy gond van, nem tudom milyen nehéz ebből a típusból a 4.5 x 1.5 mélységü. kapun begurulna, ha gurítható, de nem akarom hogy emelő jöjjön a kertbe... [link]
Felejtsük a kérdést. néztem egy újabb ismeretterjesztő videót angolúl, és ez nem jó ötlet.
Most azon gondolkodom, ha körbezsalukövezem az egészet, természetesen az alját vasbetonnal, tökéletesen egyenesre betonozom és kihagyok 10-15 centit legalább mindenhol, hogy legyen hova terjeszkednie és a tetejét kitérkövezem, akkor ha elromlik a medence, legyen az akár az hogy ki kell cserélni, egy azonos méretüre bármikor kicserélhetem a felső térkő perem megbontásával. most ezen gondolkodom.
Olyan mintha egy kisebb pincét építenék, amibe beteszem a medencét, kitérkövezem felül ami gyerekjáték és ha valami baj van vele, a medencével, lehet javítani, kiemelni, vagy akár kicserélni....
Hova ereszted le a vizet?
Hol lesz a gépészet? A szűrő-kerintető rendszer?
létezik felső keringető szivattyú is.... tudom, mert régen volt medencénk amit még apám csinált betonból. az oldalára volt szerelve a gépezet és benne volt a vízben. Amikor éppen nem úsztunk akkor keringette és tisztította a vizet. Leereszeti? Búvárszivattyú, slagos vége bele a csatornába. Nem egy nagy kaland....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!