Korallvirág gondozásban tapasztaltak, tippek?
Van két korallvirágom, ajándékba kaptak őket, nem egyszerre. Eddig egy polc tetején voltak, úgy fejmagasságban, az erkélyhez közel, de lehet, kevés volt nekik ott a fény, mert el kezdték ledobálni a leveleiket. Azt is olvastam, hogy a táp nem árt nekik, locsoláskor adtam is nekik, de a levéldobálás ugyanúgy folytatódott. A korábban kapott virágon már alig van levél, a későbbi, nagyobb meg nem akarta felinni a vizet, pedig ugyanannyit kapott, mint a kissebb, állt alatta. Most leöntöttem róla a vizet, és nem kapnak egy darabig, mert a kissebbiknek is nedves volt a földje, de nem tocsogott.
Ha kiteszem őket az erkélyre, alulra, hogy ne tűző napon legyenek (nyugati fekvésű erkély), akkor még meg lehet őket menteni? Egyáltalán ki lehet őket tenni? Mit tehetnék még értük, hogy helyrejöjjenek?
Én inkább nem adnék tanácsot, mert engem utálnak a korallvirágok. Dacára, hogy minden növényem ezerrel él és virul, a korallvirágokkal évtizedek óta megjárom, bármit csinálok.
Ezért úgy gondolom, hogyha megadják magukat, az nem a te hibád lesz!
Köszi mindenkinek.
Szerintem a nagyobbat még hagyom, annak még marad levele, a kissebbről meg levágom azt az egy-két szerencsétlen ágát, amin még van levél és kigyökereztetem.
Ha folyamatosan nedves volt a föld, az elég ok a levélhullásra.
A fejmagasságban lévő polc meg nyilvánvalóan túl sötét, csak ablak előtt kapnak megfelelő mennyiségű fényt.
Remélem, nem kaspóban vannak? Az nagyon jót tesz a túlöntözésnek, mert nem tűnik fel, ha áll alattuk a víz.
A polc az erkélyajtó mellett van, úgyhogy éppenséggel elég lehetett volna nekik a fény. De amúgy kaspóban vannak, akkor majd teszek alájuk sima tálcát. :)
Már kitettem őket az erkélyre, még a kicsinek is adok egy esélyt, aztán ha látom, hogy nagyon nem akar helyrejönni, akkor jön az ág levágás és kigyökereztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!