Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen az igazi lugasparadicsom?

Milyen az igazi lugasparadicsom?

Figyelt kérdés
Idén vettem a piacon lugasparadicsomnak mondott palántát, szépen megindult növekedni, de amikor az 1,2-1,3 métert elérte, akkor a növekedését be is fejezte (tápanyag és víz ellátása jó, növényvédelmi gond nincs). Egyébként szép lédús és ízletes termése van, de szerintem ez nem az aminek vettem! Mekkora az igazi-, és mi a főbb jellemzői?

2018. júl. 29. 22:10
 1/2 anonim ***** válasza:
A mi paradicsomunk most 2,3 méter, és folyamatosan nő. Nem tudjuk, mikor akar megállni. Azt mondta a néni, akitől vettem, hogy sima futóparadicsom. Nem tudom, hogy ez olyan-e, mint ami neked van.
2018. júl. 29. 22:55
 2/2 anonim ***** válasza:

A lugasparadicsom nem fajta, hanem növekedési típus.

Az jellemző rá, hogy folyamatosan nő egész évben, májustól késő őszig legalább 3-4 m-re felmegy, ha van mire.

Ha ennél alacsonyabb a támrendszer, akkor visszahajlik, és lelóg, közben a legfelső részről újabb hajtásokat hoz, hátha azok találnak valamit, amire fel tudnak mászni.

2018. júl. 31. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!