Kezdőoldal » Otthon » Kert » Igazi babérlevele (talán...

Igazi babérlevele (talán babércserje? ) van vkinek? Telet tényleg nem bírja? Mekkorára nő meg? Többi lent.

Figyelt kérdés

Nem lehet kint hagyni? Akkor tehát nem is szabadföldbe kell ültetni, hanem cserépbe?

Mekkora a végső mérete? És meddig él?

Nagyon szeretem a növényeket, egy ilyet is szeretnék, de olyasmit, ami nem telel át kint, és alapból meg nem szobanövény, nem igazán tudok bevállalni.

A kertben van hely bőven, de a ház pici és zsúfolt, egy dézsás növénynek nem tudok helyet szorítani.

Így is olyan rossz az elrendezés, hogy a növények nem sok fényhez jutnak, nem a legszebbek.

Na de visszatérve a babérhoz: mekkora cserépben kell nevelni min-max? Hol lehet beszerezni, és kb. mennyibe kerül?

2015. szept. 26. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Min. 0,5l max. 200l. Egy kicsi babérfa elél a kicsiben, A több méter magasnak a nagyobb kell. A fagyot nem türi. Elpusztul. Ha olyan böven van helyed, klészits egy füthetö foliasátrat!
2015. szept. 26. 21:09
 2/4 anonim válasza:

Szia!

Nekem volt egy, de elajándékoztam. Mivel mediterrán növény, teleltetni kell. Mondhatni olyan körülményeket kell neki biztosítani, mint ha a szülőhazájában lenne. A lakásban is túlélhet, de mivel fényre van szüksége, sokan abba a hibába esnek hogy az ablakba teszik, a radiátor miatt viszont ott túl meleg van. A babér minusz 10 fokot is elvisel, de ehhez kint már jókora gyökérzet kell, és még akkor is veszélyes, cserépben szerintem esélytelen kint kiteleltetni. +5 fokon viszont elég jól elvan. Nem szabad megfeledkezni viszont az öntözéséről. Nem kell túlzásba vinni, de a földje azért ne száradjon ki. Nekem előbb egy tejfölös pohárban volt, aztán egy kb 2l-es cserépben. Mivel jól tűri a metszést, sokáig el lehet egy ekkora edényben. aztán végül egy vödörnél meg is lehet állni. A hajtásaiból nyár közepén lehet dugványozni. Talajban nem válogatós, de ha van benne kellő tápanyag, akkor azért gyorsabban nő. Semleges, kissé savanyú, laza talaj a számára legkedvezőbb.

Remélem tudtam segíteni.

2015. szept. 26. 21:12
 3/4 A kérdező kommentje:

igen, tudtál, köszönöm!

lehet, hogy ez kimarad az életemből.

végül is kb 50 ft egy tasak babérlevél, és jó ideig elég.

vödrös növénynek már nincs helyem.

a kertben van helyem, de nem akarok fóliát.

egyrészt pénzem nincs rá (fűthető fólia - jaj anyám, majd pont arra pazarolom az energiát, hogy a földet fűtsem emiatt).

másrészt mert szerintem csúnya. próbálom rendben tartani és alakítgatni a kertem, egy nagy nylon építmény nem mutatna jól. ahol van, ott is csúnya. az üvegház már más kérdés, de az megint óriási tétel.

harmadrészt a kutyák szanaszét kapnák, meg a macskák is. vagy beköltöznének, azzal meg megint nem vagyok előrébb.

ha meg valahogy leválasztanám, megint aránytaéanul nagy költségekbe verném magam, mert csúnyán nem csinálom meg, szép kerítéssel meg nem olcsó. tudom, mert az idén elég sokat költöttünk faanyagra.

amikor kutyaházat csináltunk, nylonnal is burkoltuk a tetőt, abban a pár napban is alaposan szétcincálták, amíg nem került rá a zsindely.

2015. szept. 27. 10:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Kivételesen enyhe mikroklímájú helyen kint is áttelelhet.

Domb vagy hegyoldalon, épületek között vagy épület beugrójában.

2015. szept. 27. 16:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!