Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem nő a Conference...

Miért nem nő a Conference körtefám 5 éve?

Figyelt kérdés
Ugyan úgy ültettem mint a többi gyfámat nagy gödör , marhatrágya is ugyanaz, lehet kicsivel több is, a talaj mondjuk kötött valamennyire, de mindig fel volt kapálva és öntözve 10 méterre egy körte már 3 évesen már háromszorosára nőtt ez meg öt.

#nő #körtefa #körtefám
2018. júl. 22. 14:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Az ilyet ki kell cserélni. Ne vesződj vele. Nekem sok fám van itthon. Kettővel így jártam én is. Nincs rá magyarázat. Egy piros vilmosom 10 éve 130 centis. Mindíg hoz négy öt körtét. Csak azért nem dobom ki mert már körbe ültettem és egy nagy fa már el se férne. A másik Bosch körtével már nem voltam ilyen könyörületes kidobtam . Hoztam másik ugyanolyat a helyére. Szépen nő. Ne sajnáld hozz másikat. Nekem pl valamiért a konténeresek se vállnak be
2018. júl. 22. 14:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Vagy a helyével van probléma (mondjuk, meszesgödör volt a helyén), vagy a fával. Pl. a gyökerét rágcsálja valami rendszeresen, vagy a főgyökerének háncsrétegét lerágta az illető jószág és emiatt nem tud fejlődni a gyökérzet, vagy egyéb ok. Vagy valami fertőzése van, amire csak ez a fajta érzékeny, a másik fajta nem. Nem tudhatjuk.

Előfordul, hogy az ilyen sok év után egyszer csak megindul, de nincs rá biztosíték. Ha ez nem egy sokadik körtefa a kertedben, akkor szerintem is cseréld ki, hátha a másik jobb lesz. Vagy ha van helyed máshol, akkor oda tedd a körtét, ennek a helyére meg egy csonthéjast.

2018. júl. 22. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!