Aki ültetett görögdinnyét: hogy áll most? Nálam most virágzik, késésben van? Be fog tudni érni?
Most még szerintem csak a fóliás dinnyéket szedik, a fólia nélkülieket még csak nézegetik, de azok is nagyok.
Nem fóliasátorra gondolok, hanem a dinnye kicsi korában használt fóliaalagútra.
A normális időben ültetett dinnye is többször köt.
A tiéden majd ilyen késői dinnye lesz nyár végére, ami már nem feltétlenül lesz olyan jó ízű.
Nem nézek tévét, főleg nem kereskedelmi híradót.
És nem is arra voltam kíváncsi, hogy a nagytermelőknél mi újság, hanem aki otthon, kiskertben termeszt.
Magyar dinnye nem júniusban érik, szóval nem kaptam érdemi választ. A híradóval nem vagyok előrébb.
Túl sok infó nincs a neten a virágzás idejéről, de 2 cikket találtam, az egyik szerint 30-35 nappal a virágzás után érik be.
A másik szerint 30-50 nap, fajtától függően.
Mindkettő alapján bőven lesz még görögdinnyém, július végén-augusztus elején.
A nyár egyharmada sem telt el, baromság a savanyúság.
Szóval ha valaki még idetévedne, akkor örülnék, ha arra reagálna, ami a kérdésben van, és nem a híradóból hozna álhíreket. Köszönöm.
Harmadiknak köszönöm, látszik, hogy valamit konyít is a témához.
Legalább itt infót cserélünk. :)
Fóliaalagutam nem volt, és korán sem merek vetni-palántázni, mert nem tűri a hideget.
Tavaly májusban szinte minden lefagyott, aki korán palántázott, mindene odalett. Én inkább később, a melegben úgyis utoléri a többit.
A dinnyét is lehetne palántázni, akár házban is lehet előnevelni, a meleg szobában. De a leírások alapján a palántázottnak nem hatol annyira mélyre a gyökere, márpedig rengeteg vízre van szüksége, amit a mélyebb talajrétegekből tud felvenni egy forró, aszályos nyáron. Ezért éri meg inkább helybe vetni.
A fentebbi válaszom szerint úgy gondolom, nem nyár végére lesz belőle dinnye, hanem július végére-augusztus közepére. Akkor még bőven nyár van.
Hát nekem volnának gondolataim a témához, de annyira kihaénnem beképzelt stílusod van, hogy inkább nem osztom meg veled.
Költögesd csak a dinnyédet!
A savanyúság meg nem baromság, de majd lehet rájössz, ha mégsem érik be a kis tököcskéd...
Veletlenul sem vagyok bekepzelt, csak mindig ez van, h nem sikerul ertelmezni a kerdest, nem ertesz hozza, masra valaszolsz, aztan persze neked all felljebb.
Hiabalennenek gondolataid, ha nem ertesz hozza, nincs tapasztalatod, nincs sajat novenyed, akkor nehogy mar en legyek a hibas, h nem relevans a velemenyed!
Nem hasznos, nem vitt eloreb, nem gagyi tv musorok baromsagaira voltam kivancsi.
2 helyen vannak, egyik helyen egesz nap napsutes eri, masik helyen reggeltol kb. du. 4-ig. Esetleg ez kesobb erhet, de a 30-50 nappal szamolva semmikepp sem savanyusag kategoria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!