Magról ültetett margaréta virágzik első évben?
A margaréta már a virágzási idény végén tart, a késői fajta is. Ebből következik, hogy első évben nem jellemző a virágzás.
Nincs kerted? Mert cserépben lassú a fejlődése, még akkor is, ha rendesen tápoldatozod és öntözöd.
Van kertem,csak nem akartam földbe ületetni, mert a két pici gyerekem minden virágot kitapos. :( sok helyen láttam cserépben margarétát, és megtetszett.
Ha idén még nem ületetem ki, akkor teleltetnem kell majd, ugye?
Igen, az odafigyelős dolog. Lehetőleg szabadban kell lennie télen, de olyan -5-10 körül be kell tenni valami fűtetlen melléképületbe, ahol nem megy -10 alá a hőmérséklet, mert a cserép földje könnyen átfagy, és a kiszáradás is fenyeget.
Ha egész télen bent van, akkor esetleg hajtani kezd, és bent a viszonylagos sötét miatt nem marad életben sokáig, kitéve meg egy következő hidegebb időszak elviszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!