Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem fejlődnek rendesen...

Miért nem fejlődnek rendesen a tejfölös pohárba ültetett paradicsom magok?

Figyelt kérdés

Ha kikel egyáltalán, akkor is kínlódás az egész, mert csak növekszik, de a szára nem vastagszik. Megnő 6 centi magasra, de közben a szára cérnavékony marad- szó szerint, mint a cérna.

Fényhiány? Nem megfelelő mélységbe ültetem? Ez főleg a paradicsommagokra igaz, de más növényeknél is tapasztalok hasonlót.

2018. ápr. 21. 23:48
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
Nem vagyok szakértő, de egyszer egy virágostól azt hallottam, hogy ha a túl nagy helyet hagysz a gyökérnek akkor azt kezdi növeszteni. A kisebb cserépben nagyobb föld feletti lombozatot növeszt.
2018. ápr. 22. 01:40
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Először ki kell önteni a tejfölt, földet tenni a pohárba, úgy bele a magot!
2018. ápr. 22. 05:41
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

Erre a kérdésre én csak kérdésekkel tudok válaszolni:

- Hol vannak a poharak? Ablak mögött? Oda kb. feleannyi fény megy be, mint kint a szabadban. A másik nagy gond: nincs szél. A légmozgás erősíti a szárakat. A profi palántázókban ventilátor keveri a levegőt.

- Mi van a poharakban? Honnan van a föld? Nem túl agyagos? Nem öntözöd túl? Nincs benne valamilyen kórokozó?

2018. ápr. 22. 09:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Jó kérdések, jó válaszok. Nem tudom, túl öntözöm-e? Ha a teteje kiszárad,akkor öntök rá vizet. A földet a kertből hozom be, ez a föld van a poharakban. A poharak egy asztalkán, másfél méterre az ablaktól.

A tejföl kiöntése jó ötlet. :-)

2018. ápr. 22. 12:21
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

Nem szoktak ilyenkor indulásnak, valami virágföldet tenni a cserépbe ?

Az előző ventilátoros dolog teljesen meglepett.

Lehet, hogy nem szeret hányni a növény. :D

2018. ápr. 22. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

Fényhiány, ez teljesen biztos. A hőmérséklethez viszonyítva rettentő kevés fényt kap.

Ha nincs neki megfelelő helyed, akkor vagy ne csináld, vagy próbálj kitalálni valamit.

Ilyenkor már egyébként is kint lenne a helyük rég, naphoz szoktatva.

Az ültetési mélységhez semmi köze.

Amit az első ír, az hülyeség. A levél növeszti a gyökeret, a fotoszintézis nevű dolognak kellene utánanézni.

A # 3 alapvetően jókat ír, de a ventilátor nem vastagítja számottevően a szárakat, csak erősíti a sejtfalakat.

Kerti föld helyett valami jobb virágföldet használj, megéri, meg fogod látni.

A föld felszínének nem kell mindig nedvesnek lenni, sőt, nem is szabad, hanem alulról öntözd, felszívatva.

De a lényeg, hogy a nagyon erős fényhiánnyal kezdj valamit. Még közvetlenül az ablaküveg belső oldalán is sokkal sötétebb van, mint a szabadban (amit igényelnének a növények), mert az üveg is elég sok fényt nyel el, ill. tükröz vissza. Csak ezt te nem látod, mert a szemed alkalmazkodik a fényviszonyokhoz.

Másfél méter plusz függöny, ott meg már fele fény sincs, mint az üveg belső oldalán.

2018. ápr. 22. 19:36
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

"A poharak egy asztalkán, másfél méterre az ablaktól."

Legalább északi ablak???

A paradicsom nagyon fényigényes!

2018. ápr. 23. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!