Kezdőoldal » Otthon » Kert » Így ki fognak kelni még a...

Így ki fognak kelni még a cseresznye magok? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

1. kb 2 hétig egy másik növény cserepében volt, a földön, nem elvetve, délig eléggé odasütött a nap, mondjuk pár naponta érte víz. Ennyi idő alatt ki tud-e száradni a mag úgy, hogy ne legyen csíraképes?

2. Egy kis penész is lett rajta, mert maradt rajta egy kis hús. A penész árthatott-e a magnak?

3.Mikor kell vetni?

4. Most hűtőben van, mennyi ideig lehet így tárolni?

5. Ja és így, hogy éri őket hideghatás és ha most elvetném őket, akkor ki kellnének esetleg még idén?

2018. jún. 18. 15:16
 1/7 A kérdező kommentje:
*kikelnének
2018. jún. 18. 15:18
 2/7 anonim ***** válasza:
A megy az kikel magról,minden különösebb ültetés nélkül,cseresznyéről még nem hallottam .Azt oltással szaporítják .
2018. jún. 18. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Így van a meggy kiváló lesz magról is. Kelt egy cseresznye is már 2.5 méteres . Volt rajta két szem . Majd kiderül milyen lesz
2018. jún. 18. 16:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Miért ne kelne ki? Szerintem kikel az is csak max nem lesz ugyanolyan
2018. jún. 18. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:
53%
Vadcseresznye lesz,ahogy az erdőben is azok vannak .
2018. jún. 18. 18:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha sok magod van, törj meg 1-2-t, hogy van-e egyáltalán magbél.

Ne hűtőben tárold, hanem száraz, hűvös helyen, mert egy bizonyos mértékig meg kell száradni (keményedni) a magbélnek, hogy ne menjen tönkre ültetés után.

November táján ültesd el a kertben. Végleges helyre, vagy iskolába. (Ültetés előtt a fontosabb a magbél ellenőrzése, mert lehet, hogy akkorra kinyiffannak.)

Ha rendben vannak a magbelek, akkor április táján kikelnek.

2018. jún. 21. 05:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Sajnos csak 6 magot tettem el, szerintem nem fogok feltörni egyet sem, majd max ha májusig nem kelnek ki akkor utánna nem foglalkozok velük

2018. jún. 25. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!