Kezdőoldal » Otthon » Kert » A szilvák átlagosan hány...

A szilvák átlagosan hány évesen fordulnak termőre?

Figyelt kérdés
2018. máj. 27. 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Néha már az ültetés évében van pár szem a csemetén. De a második évben már az esetek több, mint felében megmutatja, mit terem.

Ha a fa jó helyen van, akkor 5 éves korában már teremhet 5-10 kilót is.

Az első pár évben nem érdemes terhelni őket, mert a termés visszafogja a növekedést, később fog rendes mennyiséget teremni.

2018. máj. 27. 19:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Ohh. :( Köszönöm a választ!

Nekem 4 éves szilváim vannak, szépen nőnek, de még soha nem virágoztak...

2018. máj. 27. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Ősszel ültettem, de már van öt szem rajta.

(A cseresznyén meg 3 szem.)

2018. máj. 27. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy túlmetszed?

Tavasszal mutatott egy szilvafát egy ismerős, hogy ki akarja vágni, mert már vagy 8 éves, és még nem volt rajta virág.

Azzal az volt a probléma, hogy minden vesszőt, még a méteresnél hosszabbakat is, visszavágta minden tavasszal 20-30 centisre, ettől rettenetesen hajtott mindig, a nagy, erős hajtások tövén meg nem szokott virágrügy képződni.

Ha mégis lett volna véletlenül egy virágzó, vékony vessző vagy termőnyárs, azt meg ritkításképpen tőből kivágta...

2018. máj. 28. 05:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Az ellenkezője áll fenn nálam, még sohasem metszettem meg őket...
2018. máj. 28. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!