Mire lehet számítani átlagosan egy diófával?
Fejér megyébe milyen való, és jó-e a magról nevelt.
A könyvek azt írják, hogy néhány év alatt már terem, de igaz ez?
Ha minden rendben megy, mennyi lehet a termés 10-20 év múlva, elég egy családnak? Vagy még sok is.
Igazából gyümölcsfának számít vagy sem. Hogy mennyi ideig teremhet, amiatt.
Ha valakinek van diófája, mit gondol?
Nekem fejér megyében 20db 50+éves fám van, mind hatalmas és bőtermő... igazából 1 fedezi a család éves dió igényeit, ha meg vagyok anyagilag zuhanva, akkor próbálom egyben, vagy félben bontani és cukrászdák jól perkálnak érte... főleg egyben...
Ha jól megy a szekér, akkor a fa alatt rohadnak el...
Nekünk kettő van, egy 50+ éves és egy 25 éves.
A családnak bőven elég, az ismerősöket, barátokat is ellátják.
A magról nevelt is jó, annyi a hátránya hogy kb. két évvel később fordul termőre mint az oltványok.
Oltványnál azt hiszem kb. 6 év a termőre fordulás, magról neveltnék kb. 8. de lehet 10 is.
Szereti a vizet, nyugaton a nagy ültetvényeken sok helyen árasztásosan öntözik...
Magról neveltnél nem tudhatod hogy milyen diófa porozta be azt a fát amelyiken az adott dió termett.
De dió esetében ez ritkábban okoz problémát.
Nekem 2 van, nem tudom, mennyi idősek, már így vettük a telket, hogy itt voltak.
Egy családnak bőven elég, jobb években még ajándékozok is el belőle.
De csak erre nem alapoznék, nem szeretnék ennél több fát, mert tavaly pl egy darab sem volt, mind elfagyott.
Árasztás, öntözés??? Minek?
Sosem hallottam hogy valaki öntözné a diófáját.
Felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!