Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan lehetne tartósabbá tenni?

Takacs.noriii kérdése:

Hogyan lehetne tartósabbá tenni?

Figyelt kérdés

Bocsi ha rosz témekör...na de a szitu

Vettem egy szál szegfűt,de most délutánra nagyon elhervadt s holnapra mindenképpen vinnem kéne😶,de hoonapig rosszabb lesz

Szerintetek tudok mégvalamit tenni vele vagy sem??

(Nem tudok holnap újat venni,mert6-kor induloks ugy nem lesz jobb😭

2018. máj. 23. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:
A vizebe csepegtess domestost. Nem kib°szasbol irom
2018. máj. 23. 20:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Sok óra ne számíts, nem lehet tudni a szegfű előéletét, mikor vágták le Hollandiában és mennyit volt hűtőházban. Amit ehetsz, az, hogy levágsz a szára végéből ferdén 4-5 cm-t s egy olyan hosszú vázába teszed, hogy szinte a virágig érjen a víz és az egészet a lakás lehető leghűvösebb részébe teszed éjszakára.
2018. máj. 23. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy vágott virágot, amikor hazaérsz, egy lavórba vagy kádba tedd, és eressz rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje - ha kell egy bögrével súlyozd le, hogy a víz alatt maradjon. Tartsd egy fél órán át a víz alatt, aztán éles eszközzel (késsel, sniccerrel, szikével) egy kicsit vágd vissza alul a szárát, hogy a benyálkásodott metsz-felületet megújítsd. Így tedd vázában friss vízbe. Ha szállítod, akkor nedves újságpapírba tekerd be.

Máskor a vásárláskor szólj, hogy messzire viszed. Minden normális virágárusnál (ahol nem csak a profit a fontos, de szeretik a virágot és a vevőt is) rendelkeznek víztubussal, ami egy félkémcsőnyi méretű 15-20 ml vizet tud megtartani a virág szárán úgy, hogy nem csorog szét. Van ahol ingyen adják hozzá, ha mondod, hogy messzire viszed, van ahol egy huszast vagy ötvenest is elkérnek érte. De a vágott virág árához képest piti összeg.

[link]

2018. máj. 24. 10:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Reggelre elhervadt a virágom,végül az lett a sorsa ,hogy kidobtam,s elégé szomorkodtam miatta ..a szomszédunk látta is..s mondtam hogy mi tortent s a rozsabokrairol vafgott le nekem 3-4 szalat s osszekotottem gyors otthon..

😍😍😍

Nagyon hálas vagyok neki ,hogy ezt tette

2018. máj. 24. 18:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahol nagy a szükség, közel a segítség. Én is örülök, hogy ilyen segítőkész szomszédod van, és vagytok olyan nexusban, hogy késztetést érzett arra, hogy segítsen rajtad. Máskor majd "áztasd be" a vágott virágot, hogy tartósabb legyen.
2018. máj. 25. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!