Hogyan lehetne tartósabbá tenni?
Bocsi ha rosz témekör...na de a szitu
Vettem egy szál szegfűt,de most délutánra nagyon elhervadt s holnapra mindenképpen vinnem kéne😶,de hoonapig rosszabb lesz
Szerintetek tudok mégvalamit tenni vele vagy sem??
(Nem tudok holnap újat venni,mert6-kor induloks ugy nem lesz jobb😭
Egy vágott virágot, amikor hazaérsz, egy lavórba vagy kádba tedd, és eressz rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje - ha kell egy bögrével súlyozd le, hogy a víz alatt maradjon. Tartsd egy fél órán át a víz alatt, aztán éles eszközzel (késsel, sniccerrel, szikével) egy kicsit vágd vissza alul a szárát, hogy a benyálkásodott metsz-felületet megújítsd. Így tedd vázában friss vízbe. Ha szállítod, akkor nedves újságpapírba tekerd be.
Máskor a vásárláskor szólj, hogy messzire viszed. Minden normális virágárusnál (ahol nem csak a profit a fontos, de szeretik a virágot és a vevőt is) rendelkeznek víztubussal, ami egy félkémcsőnyi méretű 15-20 ml vizet tud megtartani a virág szárán úgy, hogy nem csorog szét. Van ahol ingyen adják hozzá, ha mondod, hogy messzire viszed, van ahol egy huszast vagy ötvenest is elkérnek érte. De a vágott virág árához képest piti összeg.
Köszönöm!
Reggelre elhervadt a virágom,végül az lett a sorsa ,hogy kidobtam,s elégé szomorkodtam miatta ..a szomszédunk látta is..s mondtam hogy mi tortent s a rozsabokrairol vafgott le nekem 3-4 szalat s osszekotottem gyors otthon..
😍😍😍
Nagyon hálas vagyok neki ,hogy ezt tette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!