Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan lehet tudni, hogy egy...

Hogyan lehet tudni, hogy egy bokornak kinéző rózsa esetleg futó?

Figyelt kérdés

Tavaly vettük a házat, kertben rövidre metszett rózsákkal. Nem nyúltam hozzájuk, őszre 3 méteresre nőttek, a fa lombjába kapaszkodva, magokat termelő fejeikkel.

Visszametszettem őket, mert ugye az előző tulaj is ezt csinálta, de felmerült, hogy esetleg futók. Mi lenne, ha rácshoz nevelném őket? Ha mégis bokor és nem metszem, akkor jövőre nem virágzik?

2018. máj. 20. 17:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha 3 métereseket hajtottak, azok garantáltan futók.

Ha a bokorrózsákat nem metszed egyáltalán, azok is fognak virágozni ugyanúgy, csak a vesszők alsó része nem fog kihajtani, vagy ha kihajt is, nem hoz virágot, csak a felső rész. De összességében az első metszetlen évben nem lesz kevesebb virágod, hanem több. A problémák csak a későbbi években jöhetnek, ha túlságosan legyengül a tő.

A futókat is kell persze metszeni.

Egyrészt ritkítani, azaz csak az erősebb vesszőket meghagyni a tavaszi metszéskor, másrészt még ezeket is visszavágni.

Ha nincs túlterhelve, akkor minden évben fog hozni erős, hosszú hajtást. Ha egy évben nincs rajta ilyen, akkor túlterhelted, a következő évben erősebben kell metszened.

2018. máj. 20. 19:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Esetleg van bármi ismertetőjel, amiről fiatal rövid növényként fel lehet ismerni egyiket vagy másikat, vagy ilyenkor teljesen ugyanúgy néznek ki?

2018. máj. 21. 07:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Különösebb nincs.

A fiatal, lentről induló hajtásokon mondjuk már kicsi korban is látni, hogy nem csak félméteresek lesznek.

2018. máj. 22. 08:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Valamelyik már most olyan magas, mint én. A bokrok többsége. Akkor már csak azt nem értem, miért nem annak nevekték. Köszönöm a választ.
2018. máj. 23. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!