Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elfogy a víz a fúrt kútból?

Elfogy a víz a fúrt kútból?

Figyelt kérdés

Fúrattunk kutat és közölték, hogy annyira rosszak a körülmények, hogy 6 m-ig tudtak lemenni. Ez nem is lenne gond, csak öntözni szeretnénk az 1000 nm2 füvesített kertünket. Viszont pár percen belül elfogy a víz. Ezt mondták mikor végeztek, hogy sajnos ez ilyen...nem tudnak mit tenni. Hívhatnánk ipari kútfúrókat, de milliós tétel lenne 20-30 m mélyre fúrni. Rettentően csalódottak vagyunk, mert az őszi 50 ezer forintos vezetékes víz ráfizetés után eldöntöttük, hogy ezt megcsináltatjuk és annyit öntözünk amennyit akarunk.

Valaki járt már így? Mik a tapasztalatok? Tényleg milliós tétel lenne hogy legyen fúrt kútból vizünk?

2018. máj. 19. 21:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

6 m en csak talajvíz lehet,és itt nincs víz adó réteg .

Nagyon pancser kút fúrók lehetnek ,ha csak 6 m ig tudnak lefúrni .Addig még egy főld fúróval is lefúrok .

Ha nincs viz,akkor kútról szó sem lehet,csak egy lyukról.

Ilyenkor nincs mit kifizetni a kút fúrónak.

Valóban így van,a milliós tételt is elérheti egy jó kút fúrása.

Ehhez nem kell ipari kútfúró,csak megfelelő gép.és szerszámzat .

Nálam 25 m en sem volt víz,és tovább fúrt 60 m ig.

2018. máj. 19. 21:35
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Atya isten.... :( Ennyi pénzt sajnos nem tudunk kifizetni. Jobb lesz ha felemeltetem a vízdíj általányt, mert akkor inkább "részletekbe " fizetem, mint éves elszámolásnál egyben.

Álmunkban sem gondoltuk, hogy ez előfordulhat. :(

Nem kértek érte pénzt.... tudták hogy nem okés, de nem értem miért vállalták el, mert mint kiderül furtak már felénk és ugyan ez volt ott is a helyzet.

2018. máj. 19. 21:39
 3/12 anonim ***** válasza:

Milyen a talaj, hogy nem tudtak fúrni?

A 6m mélyen szerintem csak talajvíz van, abból túl sokat nem fogsz locsolni.

Nálunk( délalföldön) 20m alatt nem igen van fúrt kút. Az enyém 30m-en van. 4 éve 6000ft/m áron fúrták ki.

2018. máj. 19. 21:47
 4/12 anonim ***** válasza:

Ki jelölte ki a kút helyét?

Vagy csak ráböktetek egy helyre, hogy ott legyen?

Fúrathatsz te milliók nélkül is, akár a szomszéddal is, de geológusra nem szabad sajnálni a pénzt!

A rézvesszővel való vízkeresés? ... hát nem tudom.

Ha megmutatja is a víz jelenlétét(?) azt már nem jelzi, hogy az milyen mennyiség és milyen címen van ott.

Lehet, hogy az elmúlt esőzés miatt állt meg a rétegek között 2 kádnyi víz, aztán szevasz.

Nálunk (25 éve) geológus jelölte ki a kút helyét, szerződéssel, garanciával és olyan kutunk van, amibe 3 felől ömlik a víz.

2018. máj. 19. 21:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Kérdezte hova gondoltam. Hát megmutattam. Szomszédban 13 m-en van.
2018. máj. 19. 22:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Amúgy locsolásra lehet felszereltetni külön almérőt, s így a csatornadíjat nem kell kifizetni, csak a 2-300 forintos vízdíjat.

Így számolva nagyon sokára hozza be az árát egy kút.

2018. máj. 19. 22:05
 7/12 A kérdező kommentje:
Sajnos ikerház és a vízóra a szomszéd kertjén van, ikresítve lett....és az udvart most építettek ki. Nem tudjuk sajnos feltúrni. Ez nem opció :(
2018. máj. 19. 22:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Keress komolyabb kútfúrókat. Köves a talaj vagy miért nem tudtak kutat csinálni?
2018. máj. 20. 05:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Vegyél pár ibc tartályt, gyüjtsd az esővizet. Nálam 3 van, ha néha kifogy, marad a kerti csap.
2018. máj. 20. 07:53
 10/12 A kérdező kommentje:
1000 nm2-re kétnaponta öntözéshez kizárt, hogy elég lenne sajnos...
2018. máj. 20. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!