Mennyire megbízhatóak a ssőbúvár szivattyúk?
Ásott kútból szeretném a kertet öntözni. Ehhez szeretném megtaláln az ár-érték arányban legoptimálisabb szivattyú típust. Tesco-s buvárszivattyú csak 2 nyarat bírt. Régebben volt már forgólapátos ruszki szivattyúink is. Állandóan szerelni kellett őket szimering, vízkő, csapágy stb. problémákkal.
Tehát olyan megoldást keresek, ami nem túl bonyolult, költséges(akna építésére és szívócső telepítésére nincs szükség), de nyaranta azt a 2-3 hónapot nyugodtan végig tudom vele locsolni. Úgy tudom, hogy ezek a csőbúvár szivattyúk most a legújabbak. Ezekben a szivattyúkban több lapátkerék továbbítja a vizet, ugye? Gondolom, hogy emiatt ezek élettartam is korlátozott.
Minden tapasztalat érdekelne.
Normális válaszokat előre is köszönöm!
Membrános rezgő szívattyút semmilyen kútba nem szabad letenni. Ettől károsodnak a kútak,pár év és használhatatlanok lehetnek .Nekem mindössze kb 5 év alatt rengeteg bosszúságot okozott,majd fél milliós kárt .
Az új fúrt kútba már (60m) grunfoss csőviszzatyú került.
15 évvel ezelőtt 112 ezer volt .Ez már több lépcsős szivattyú.Válasz írás közben rákerestem,feléért már több teljesítményüt lehet venni .
Ne felejtsd ,mindig az olcsó a drága .
Még soha nem volt problémám,mindig csak annyit szivatok,amennyi nem megterhelő a kútnak .Ez legalább annyira fontos,mint a jó szivattyú.
Köszönm szépen Mindenkinek a válaszát!
A kút feneke 6,8m-re van a felső gyűrű felső peremétől és a vízoszlop teteje 4,9m-re van szintén a felső gyűrű felső peremétől. Kb. 2,5 gyűrűnyi víz van a kútban.
Eddig rezgőmembrános szivattyút használtam. Igen, olvastam én is, hogy a rezgéstől beiszapolódhat a kút. Ráadásul nagyon rövid az élettartamuk ezeknek az egyszerű szivattyúknak.
Ha nagyon ki van szívatva, illetve gyorsan van kivéve nagy vízmennyiség a kútból, akkor az szintén káros lehet a kút állapotára. Ugyanis ilyenkor gyorsan pótlódik a kivett vízmennyiség, ami szintén iszapot, homokot vihet be a kútba.
Az ilyen típusú szivattyúkkal lehet ásott kútból locsolni? Ezeket a szivattyúkat teljes egészében a víz alá meríteni (úgy, mint a membrános szivazzyúkat)?
Nem tudom, mennyit szánsz rá, ez egész pofás:
Köszönöm szépen!
Azt meg tudjátok nekem mondani, hogy a két belinkelt szivattyúnak normális használat esetén kb. mennyi az élettartama?
Csak azért kérdezem, hogy mennyire éri meg nekem drágább/olcsóbb szivattyút vásárolni.
A belinkelt Makita szivattyút fel lehet függeszteni vékony drótkötélre és teljesen a víz alá lehet meríteni(úgy mint a tesco-s búvárt)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!