Van olyan, hogy egy vadi új benzin motoros fűkaszát be kell járatni?
AL-KO BC 225L, csak damillal használható.
Neki lehet ugrani vele egyből vagy előbb zsengébb füvön kellene használni.
Kezdéshez használjak zöld STIHL HP Ultra olajat vagy maradjak az AL-KO saját olajánál?
Keverési arány mindenképp 25-1 legyen?
Mikre kell még figyelnem?
Ez nem igazán fűkasza, csak azért mondják rá, mert jól hangzik. Ez valójában fűszegélynyíró, ahová a fűnyíróval nem férsz oda.
Olyan nagyon ezzel nem lehet nekiugrani semminek.
Beindítod, leteszed 5 percre. Utána meghúzgálod a gázt (nem ütközésig persze), hogy felpörög-e, jól van-e beállítva.
Aztán nekifoghatsz a munkának, de nem maxigázon pörgetve, csak úgy érzéssel.
10 perc munka után leteszed hűlni 10-15 percre.
Újabb negyedóra munka, újabb negyedóra hűtés. Még 1-2 ilyen, aztán ezzel be is van járatva. (Persze, csak ha van egyszerre ilyen sok munkád...)
A keverési arány mindenképpen olyan legyen, amilyent a gépkönyvben írnak.
Az olajmárka az ilyen kínai gépeknek nem annyira számít, de érdemes fullszintetikus 2T olajat használni. Vagy félszintetikus is megteszi ehhez, szerintem nem akarod annyira terhelni. Csak ásványi olaj ne legyen lehetőleg.
Köszönöm a választ.
Igen, utólag derült ki, mire is képes ez a masina valójában.
Oké, szegélyvágóként fogom használni, szintetikus olajjal, 1/25 arányban. Vékonyabb damillal érdemes próbálkozni? 2mm helyett 1.6-ossal? Talán könnyebben pörögne.
Nem 1:25! 1:40-es bejáratáshoz is.Az 1:25-ös többet árt mint használ.Nem megy tőle tönkre rögtön,ha nem ez nagyon lefolytja,nehezebben pörög fel,nem tudja leadni még azt a kis erejét sem.Füstöl és bekormol,kokszol mindent amire ráég, még egy szintetikus olajjal is.
Ez gyárilag is így jön ki 1:40-es keverési aránnyal és bejáratáshoz is így kell keverni.
Most aztán teljesen elbizonytalanodtam.
Az AL-KO kézikönyvben is 1/25 szerepel.
Hogyan kell érteni azt, hogy "Ez gyárilag is így jön ki 1:40-es keverési aránnyal"?
Az AL-KO 2T "saját" olaj az félszintetikus.
Sokan a teljesen szintetikus un "zöld" STIHL-t tartják a legjobbnak fűkasza területen, bár tudom, az én gépem nem sorolható ebbe a kategóriába. :)
Az ALKO olaja nem mondható minőséginek.Eléggé melegszik tőle a gép,füstöl és jobban kokszol.
Vegyél hozzá minőségi full szintetikus olajat.
Egy gyengébb minőségű gép is jóval tovább fog működni
egy jó olajjal,mint egy rossz minőségűvel.
Ha a gépkönyv 1:25 keverési arányt ír,akkor akár milyen jó olajat keversz a benzinhez,akkor sem szabad eltérni ettől a szegényebb keverés felé.Dúsabb felé mehetnél,de ilyen olajos benzinbe már nem lenne hasznos még több olajat tölteni.
Ez a keverék kell a bejáratáshoz is.
Minden hideg indítás után hagyd alapjáraton melegedni egy rövid cigi szünetig,csak utána fogd munkára.
A gépkönyvi ajánlástól nem szabad eltérni.
Két fél tankot kijáratsz vele a fűvágáskor és már is be van járatva.
És ne csak kezdéskor használj jó olajat,ha nem addig még a gépedet használni akarod.
Igen, valószínűleg nem az olajhoz készítenek megfelelő motort, hanem fordítva.
Ezért az 1/25 gépkönyv által előírt arányt szerintem is ésszerűbbnek tűnik betartani, mint attól eltérni.
Ezt írta egy kolléga:
"Ha az előírtnál hígabb keveréket használsz akkor azt tapasztalod, hogy kevésbé jelentkezik a motorolaj égéskésleltető hatása. Így nagyobb fordulatszám és teljesítmény érhető el, rövidebb élettartam alatt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!